¨Χαρακίρι” στο 95′ η Αϊντχόφεν, αγκαλιά με τον τίτλο ο Άγιαξ!

Συντάκτης: Share:

Η Φέγενορντ έβαλε φρένο  την Αϊντχόφεν με ισοπαλία (2-2) και της έκοψε τα όνειρα για τίτλο, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της Eredivisie.

 

Νωρίτερα ο  Άγιαξ στραβοπάτησε  και έδωσε την ευκαιρία στην PSV να την πλησιάσει στους δύο βαθμούς, όμως αυτή δεν εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» και έμεινε στο -4. Αυτό δίνει το δικαίωμα στον «Αίαντα» να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου από την Τετάρτη, σε περίπτωση νίκης επί της Χέρενφεν.

 

Μάλιστα, η απώλεια βαθμών ήρθε συναρπαστικό τρόπο. Η Αϊντχόφεν μπήκε αποφασισμένη στο ματς και προηγήθηκε με δύο γκολ του Γκακπό στο 16′ και το 29′, κυριαρχώντας απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο.

 

Η πρώτη καλή φάση για τη Φέγενορντ έγινε στο 65′, όμως ο Εμβονγκό σταμάτησε το σουτ του Ντέσερς. Στο 86′, όμως, δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο. Ο Ντέσερς με κεφαλιά νίκησε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων για το 2-1, βάζοντας φωτιά στο παιχνίδι.

 

Στις καθυστερήσεις του ματς ήρθαν τα πάνω κάτω, με τον διαιτητή να υποδεικνύει μετά από έλεγχο του VAR πέναλτι για χέρι , το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ντέσερς για το τελικό 2-2.

 

Αναλυτικά, η 32η αγωνιστική:

 

Παρασκευή 6/5

Καμπούρ-Βάαλβαϊκ 1-1

(90+5 Σμιτ – 72′ αυτ. Σμιντ)

 

Σάββατο 7/5

Τβέντε-Φορτούνα Σιτάρντ 1-2

(37′ Φαν Βολφσβίνκελ – 25′, 42′ Φλέμινγκ)

 

Βίλεμ-Χερακλές 2-0

(15′ Ντάμερς, 17′ Χόρνκαμπ)

 

Ζβόλε-Ουτρέχτη 1-1

(73′ Ρεντάν – 29′ Τερ Αβεστ)

 

Γκρόνινγκεν-Σπάρτα Ρόττερτναμ 1-2

(77′ Μέιερ – 20′ Βερσούερεν, 57′ Τάι)

 

Κυριακή 8/5

Ναϊμέγκεν- Γκόου Εχέντ Ιγκλς 1-0

(90+2 Σισοκό)

 

Αλκμάαρ-Άγιαξ 2-2

(62′ Παυλίδης, 75′ Εβγέν – 42[‘ Μπρόμπεϊ, 86′ Άλβαρεζ)

 

Φίτεσε-Χέρενφερν 1-2

(45+1′ Μπέρο – 75′, 83′ Σαρ)

 

Φέγενορντ-Αϊντχόφεν 2-2

(16′, 29′ Γκακπό – 86′, 95’ Ντέσερς)