Η στρατηγική του ΠΑΟΚ και οι προκλήσεις που έρχονται

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η τελευταία εβδομάδα πριν να αρχίσουν οι προπονήσεις των νταμπλούχων Ελλάδας τελειώνει και από Δευτέρα σταδιακά θα αρχίσουν να εμφανίζονται τα παιδιά μας, για να… μετρηθούν και να ετοιμαστούν για να “πετάξουν” στην αγαπημένη μας πλέον Ολλανδία την πρώτη μέρα του Ιουλίου.

Η άφιξη του Μάριο Μπράνκο εντός των επόμενων ωρών στην Θεσσαλονίκη θα δρομολογήσει τις εξελίξεις στα μεταγραφικά, αφού οι πωλήσεις Κουλούρη και Ελ Καντουρί έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

Ο Πορτογάλος στις αποσκευές του φέρνει κάποιες απαντήσεις μετά τις συζητήσεις που έκανε με τους “στόχους” που τέθηκαν σχεδόν από το τέλος της περασμένη σεζόν, ωστόσο στον ΠΑΟΚ περισσότερο απασχολούν οι απουσίες των Αντρέ Βιεϊρίνια και Ζοσέ Μαουρίσιο που θα χάσουν την μισή από την επόμενη σεζόν.

Όπως φαίνεται και από τις κινήσεις των Ροντρίγκο και Ίσμαελ Σίλβα, είναι ξεκάθαρη πρόθεση να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας και κατ’επέκταση του “κορμού” που χτίστηκε την τελευταία διετία σχεδόν από τον Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ όπως φαίνεται στρέφεται σε παίκτες στο ηλικιακό γκρουπ 24-28 ετών τόσο για την θέση στα χαφ (εκτός του Σίλβα) όπως και για την ενίσχυση μεσοεπιθετικά τόσο για τον άξονα όσο και για τα πλάγια.

Είναι δεδομένο πως ο Δικέφαλος θα κινηθεί για την απόκτηση και αριστερού μπακ αλλά και ενός επιθετικού από την στιγμή που ο Ευθύμης Κουλούρης εντός των επόμενων ωρών θα είναι κάτοικος Τουλούζης.

Στην μοναδική θέση που μπορεί να γίνει εξαίρεση σε ότι αφορά την ηλικία είναι σε αυτή του εξτρέμ, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ θέλει να βάλει στην “μηχανή” του παίκτη με “γεμάτες” σεζόν σε γκολ και ασιστ τουλάχιστον την τελευταία τριετία.

Η πραγματικότητα πάντως είναι ότι όταν θα έρθει η ώρα για το πρώτο του επίσημο παιχνίδι στις 6 ή 7 Αυγούστου, ανεξαρτήτων αντιπάλου, θα βασιστεί πάνω στους παίκτες που τον έφεραν να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δηλαδή θα παίξει με τους Πασχαλάκη, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Γιαννούλη, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ, Πέλκα και Άκπομ, έχοντας μόνα ερωτηματικά στην μεσαία γραμμή.

Εκεί θα πρέπει να περιμένουμε σε τι κατάσταση θα είναι το πόδι του Βέρνμπλουμ, αλλά και τους παίκτες που θα προσθέσουν “βάθος” στον άξονα μαζί με τον Μίσιτς.

Οι προκλήσεις είναι τεράστιες για τον ΠΑΟΚ που σίγουρα ξεκινάει από θέση ισχύος σε σχέση με τους αντιπάλους του, ωστόσο προέχει η πρόκριση για πρώτη φορά στους Τσάμπιονς Λιγκ.

Όλα δείχνουν ότι ήρθε ώρα να συμβεί και αυτό…