Ο «μινιμαλισμός» της SL2, ο νομικός ελιγμός και το ξεμπρόστιασμα

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Με πολλή σύνεση και μεγάλη περίσκεψη κινήθηκε η πλευρά των «κυανολεύκων» ενόψει της μεγάλης μάχης στο Εφετείο της ΕΠΟ, με στόχο τη δικαίωση και την αποκατάσταση της ΠΑΕ, για μία από τις άδικες καταδίκες, που έχει υποστεί από το ποδοσφαιρικό σύστημα, εκείνη του 2011.

Η αλήθεια είναι ότι η αρχική σκέψη, αλλά και η πρωταρχική επιθυμία όλων στον Σύλλογο, εμπεριείχε «μαξιμαλιστικές» διαθέσεις, με έρεισμα το γεγονός ότι πλάι στην – εξ αρχής δεδομένη και εν συνεχεία αποδεκτή από όλους – ηθική δικαίωση, ήρθε και «κούμπωσε» και η νομική δικαίωση, η οποία προήλθε από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Η σκέψη, λοιπόν, αφορούσε στο απόλυτο: στην επιδίωξη της επαναφοράς στη Super League, παράλληλα με τη – δεδομένη – αποκατάσταση και εκκαθάριση του πρωτογενούς ΑΦΜ του Σωματείου, με το αιτιολογικό ότι τα χρέη της ΠΑΕ (υπό την πρωτογενή εταιρική μορφή της) είχαν να κάνουν με μία περίοδο προ του 2015, εμπίπτοντας, συνεπώς, στη «φωτογραφική» διάταξη Βασιλειάδη για την Παναχαϊκή και απολαμβάνοντας των ιδίων ευεργετήματων.

Μετά από ώριμη και νομικά ορθολογιστική αντιμετώπιση του θέματος από πλευράς του νομικού επιτελείου, όμως, αποφασίστηκε να μείνει στην άκρη ο «μαξιμαλισμός», προκειμένου να μεγιστοποιηθούν οι πιθανότητες δικαίωσης.

Η λογική, η οποία προκρίθηκε, εδράζεται στο ότι ο Ηρακλής έχει να αντιμετωπίσει την ΕΠΟ και το ποδοσφαιρικό σύστημα – με τη γνωστή εναντίωση και πολεμική, που αφορά σε αυτήν τη σχέση – επιδιώκοντας να εξασφαλίσει μία δίκαιη μεν, αλλά καινοφανή απόφαση.

Το σίγουρο όφελος έχει προκύψει από την επαναφορά της original φορολογικής ταυτότητας της ΠΑΕ, χωρίς την ανάγκη συγχωνεύσεων και, μάλιστα, απολύτως απαλλαγμένης από υποχρεώσεις οφειλών. Επίσης, θεωρήθηκε σημαντικό να εκκινήσει η ομάδα υπό αυτά τα αισιόδοξα νέα δεδομένα από μία κατηγορία πολύ κοντά στη μεγάλη και να επιχειρήσει σταθερά την ολική επαναφορά.

Συνεπώς, προτάχθηκε το αίτημα για τοποθέτηση στη Super League 2, ώστε να μην εγκλωβιστεί η υπόθεση στο επιχείρημα της ΕΠΟ ότι «στη Super League είμαστε κλεισμένοι», καθώς η υπό σύσταση Super League 2 δεν έχει «κλειδώσει» και πάντοτε υφίσταται το περιθώριο για αύξηση του αριθμού των συμμετεχουσών ομάδων, ιδίως από τη στιγμή, που θα προκύψει αναγκαιότητα, μέσω δικαστικής απόφασης υπέρ του Ημίθεου…

Στην ουσία, μέσω αυτού του νομικού ελιγμού ο Ηρακλής επιχειρεί από τη μία να διευκολύνει την Επιτροπή Εφέσεων για την έκδοση μίας δικαιωτικής απόφασης και από την άλλη την ίδια την ΕΠΟ για να την αποδεχθεί και να την εφαρμόσει, κατατάσσοντάς τον στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Σε διαφορετική περίπτωση, η Ομοσπονδία του… ευαγγελισμού της εξυγίανσης θα έχει ξεμπροστιαστεί κατάφωρα, για μία ακόμη φορά, με πρωταγωνιστή και του νέου εξευτελισμού της τον «Γηραιό»…