Όχι άλλο… κάρβουνο!

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

5 Ιανουαρίου 1970 το παρθένο φιλοθεάμων κοινό βλέπει για πρώτη φορά τον Νίκο Κούρκουλο να αναφωνεί την περιβόητη ατάκα «Όχι άλλο κάρβουνο» στην ταινία «Ορατότης μηδέν» του Νίκου Φώσκολου.

 

Από τότε έχουν περάσει 49 χρόνια. Το ελληνικό ποδόσφαιρο από τότε έχει περάσει τα μύρια όσα. Στις ομάδες – κυρίως στις μεγάλες – έχουν περάσει αρκετοί πρόεδροι. Έτσι όπως είναι λογικό στο πέρασμα αυτών των χρόνων, έχουν δημιουργηθεί αρκετές κόντρα… γιγάντων. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τα διοικητικά «δίδυμα» που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Γιώργος Βαρδινογιάννης – Νίκος Γουλανδρής, Γιώργος Βαρδινογιάννης – Δημήτρης Μελισσανίδης, Γιώργος Βαρδινογιάννης – Σωκράτης Κόκκαλης, Δημήτρης Μελισσανίδης – Σωκράτης Κόκκαλης και τόσοι άλλοι.

 

Ωστόσο, ποτέ άλλοτε τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά όσο είναι τώρα, όπου στα… πράγματα υπάρχουν τα ονόματα των Ιβάν Σαββίδη και Βαγγέλη Μαρινάκη. Εκατέρωθεν καταγγελίες, μπηχτές από εδώ και από εκεί, Μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφοι που ελέγχονται από τους δύο άνδρες και υπηρετούν κατά γράμμα τα συμφέροντα τους, ομάδες και παράγοντες που άγονται και φέρονται ανάλογα με τις ορέξεις του «άρματος» και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ συνθέτουν το σκηνικό. Μάχη μέχρις εσχάτων. Όλα αυτά ωστόσο είναι γνωστά και τα ξέρουν και οι πέτρες που λέει ο λόγος. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν το γνώριζε ή ότι πέφτει από τα σύννεφα απλά στρουθοκαμηλίζει!

 

Τα όσα έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας, αποδεικνύουν τον λόγο του αληθές. Ακόμα και στην περίπτωση που το ρεπορτάζ του συγκεκριμένου Μέσου, το οποίο είναι των συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη ανταποκρίνεται στην αλήθεια είτε είναι κατασκευασμένο θα πρέπει εξετασθεί με πάσα σοβαρότητα και ΑΜΕΣΑ, προκειμένου να φύγει ακόμα και η παραμικρή υποψία. Να αποδειχθεί αν τελικά ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ «παίζει» όντως βρώμικα ή αν ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού είναι συκοφάντης. Να τελειώνει πλέον το αστείο… ΦΤΑΝΕΙ!

 

Αυτό πάντως που θα μπορούσε να γίνει είναι οι δύο ομάδες που βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην κορυφή του πρωταθλήματος να δημιουργήσουν μια δική τους ξεχωριστεί λίγκα. Να παίζουν κάθε εβδομάδα μεταξύ τους, μια στην έδρα του ενός και μια στην άλλου! Με τους δικούς τους κανόνες. Μακριά από όλους και από όλα, να αφήσουν και όλους τους υπόλοιπους στην ησυχία τους! Να… λύσουν τα προβλήματα τους και την κόντρα τους μόνοι τους, γιατί η τοξικότητα που υπάρχει είναι πλέον μη ανατρέψιμη και τα αποτελέσματά της φαίνονται σε κάθε έκφανση της ποδοσφαιρικής ζωής της χώρας.