Ας βλέπουμε δαίμονες, αλλά όχι παντού!

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

ΔΑΙΜΟΝΕΣ: Είναι ένα υπερφυσικό και συχνά κακόβουλο ον που κυριαρχεί στη θρησκεία, τον αποκρυφισμό, τη λογοτεχνία, τη μυθοπλασία, τη μυθολογία και τη λαογραφία.

 

Τον παραπάνω ορισμό θα βρει κάποιος στην περίπτωση που αναζητήσει στο wikipedia την λέξη δαίμονας… Στην περίπτωση πάλι που κάποιος βάλει την εν λόγω λέξη στο Youtube, θα πέσει πάνω στο γνωστό τραγούδι του Νίκου Καρβέλα που ερμηνεύει η Άννα Βίσση στο ομώνυμο musical.

 

Στην αθλητική και δη ποδοσφαιρική πραγματικότητα όμως των ημερών μας, ο προσδιορισμός της λέξης είναι εντελώς διαφορετικός. Ποιος είναι; Απλούστατα, το διαφορετικό από το δικό μας πιστεύω.

 

Και στην περίπτωση που αυτή η διαφορετική άποψη, η διαφορετική επιλογή, η διαφορετική οπτική προέρχονται από συγκεκριμένο γεωγραφικό τόπο, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα. Οι λογικές του «ή μαζί μας ή απέναντι μας» και του «οι από εδώ… τους από ‘κει» βρίσκονται πλέον στην καθημερινότητα μας. Και οι εκφραστές των παραπάνω λογικών,ανεξαρτήτως πλευράς είναι απείρως και πάντα πρόθυμοι να βρουν κάθε λογής αφορμή για να… απλώσουν την «επιχειρηματολογία» που τους συμφέρει ή που τους έχει υπαγορευτεί.

 

Τελευταίο παράδειγμα σε αυτό το ιδιόμορφο «μπρα-ντε-φερ» αποτέλεσαν τα ετήσια βραβεία του ΠΣΑΤ και η επιλογή των μελών να αναδείξουν ως κορυφαία ομάδα το τμήμα πόλο του Ολυμπιακού που έφτασε μέχρι τον τελικό του Champions League και όχι τον ΠΑΟΚ που επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, αήττητος, κατακτώντας παράλληλα το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του.

 

Από την στιγμή λοιπόν της βράβευσης, όλος ο καλός κόσμος των ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, προσπαθεί με ποσταρίσματα σε social media και με αναφορές σε ραδιόφωνα να πείσει το κοινό ότι η απόφαση των μελών των συναδέλφων τους είναι αποτέλεσμα… σκοτεινών διαδρομών. Τα προηγούμενα χρόνια πάντως, οι αντίστοιχες ομάδες που βραβεύτηκαν δεν προέρχονται από τον μαγικό χώρο του ποδοσφαίρου. Αντιθέτως, το 2018 το βραβείο κατέληξε και πάλι στο τμήμα πόλο του Ολυμπιακού που πανηγύρισε το Champions League. To 2017 στην Εθνική Νέων Ανδρών Υδατοσφαίρισης, το 2016 στην Εθνική Ιστιοπλοΐας Ανδρών και το 2015 στην Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης. Οι ποδοσφαιρικές ομάδες που πανηγύρισαν τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλα των εν λόγω χρόνων δεν εμφανίστηκαν καν στις τρεις τελικές επιλογές.

 

Αυτό βέβαια ακολούθησε την όλη διαδικασία σπίλωσης του αγώνα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθης από την «ερυθρόλευκη» πλευρά, εκφράζοντας… καφενειακά επιχειρήματα. Λίγη σημασία βέβαια έχει το γεγονός πως ο Δικέφαλος πήρε μια άκρως «καθαρή» νίκη απέναντι στους Θρακιώτες, οι οποίοι είχαν διακοσμητικό ρόλο στον αγώνα. Και σε αυτήν την περίπτωση η ίδια προθυμία από τους «ερυθρόλευκους» δημοσιογράφους και τα Μέσα επιρροής  του Βαγγέλη Μαρινάκη για να υπερασπιστούν τα δικά τους αίολα επιχειρήματα.

 

Για αυτό λοιπόν, από όποια πλευρά και ας βρισκόμαστε, όπως είπε και μια φίλη σε ένα άκρως επιτυχημένο post της – Μαρία, ευχαριστώ – ας βλέπουμε δαίμονες και φαντάσματα, αλλά όχι παντού, πάντα και σε οποιασδήποτε περίσταση!