O Άγγλος “πιστολέρο”

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Μεγαλωμένος στην φημισμένη σχολή της Άρσεναλ ο Τσούμπα Άκπομ αποτελεί τον ορισμό του σύγχρονου φορ.

Είναι από τους επιθετικούς “πιστολέρο”. Δεν τον πιάνεις στην ταχύτητα, διαθέτει υψηλή τεχνική και ψυχραιμία στην εκτέλεση. Συν τοις άλλοις έχει και εκτόπισμα “θωρηκτού”. Δεν πέφτει με τίποτα όσο σπρώξιμο κι αν φάει.

Σπάει” την μπάλα, κάνει ωραίες κινήσεις και γυρίσματα. Αν έχει χώρο δεν πιάνεται ούτε με… λάσο. Σαν σταματημένο πέρασε τον αντίπαλό του στην ασίστ που έβγαλε στο γκολ του Λημνιού. Μπήκε στο 60′ στο Αγρίνιο και μέχρι το 69΄έτσι για πλάκα και χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα “τελείωσε” το παιχνίδι με μία ασίστ και ένα γκολ.

Το ότι έβαλε μόνο δύο γκολ έως τώρα στο πρωτάθλημα εξηγείται εύκολα από τον λίγο χρόνο συμμετοχής του. Από τα 13 ματς που έπαιξε στη Σούπερ Λιγκ, στα 10 μπήκε αλλαγή!

Παρόλα αυτά, θεωρείται από τους κορυφαίους φορ του πρωταθλήματος, κάτι που δείχνει τις μεγάλες δυνατότητές του. Ο Φερέιρα είναι τυχερός. Διαθέτει δύο επιθετικούς, που ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλον.

Ο Άκπομ με την εμφάνισή του στο Αγρίνιο πάλι βάζει σε δίλημμα τον Πορτογάλο τεχνικό για το επόμενο ματς με τον Πανιώνιο, στο οποίο μάλλον πλέον έχει προβάδισμα ο Άγγλος για την βασική 11άδα.