Έχει λογική η θέση του Άρη για πρόωρο φινάλε

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων της Super League, η ΠΑΕ Άρης τάχθηκε υπέρ της άμεσης διακοπής του πρωταθλήματος. Σε μια κίνηση που, αν μη τι άλλο, για τους Κιτρινόμαυρους ήταν απόλυτα λογική.

Κι από πίσω δεν κρύβονται ούτε συνωμοσίες, ούτε οτιδήποτε άλλο. Το θέμα είναι καθαρά οικονομικό και τέλος.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι λίγα 24ωρα πριν γίνει η τηλεδιάσκεψη υπήρξε παρασκήνιο. Μάλιστα οι… ζυμώσεις κορυφώθηκαν το βράδυ την Τετάρτης, ελάχιστες ώρες πριν μαζευτούν οι εκπρόσωποι των ομάδων. Τα πράγματα είναι πολύ απλά για τον Άρη, ο οποίος, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην πλευρά του, καλείται να βρει οικονομικές λύσεις και για να καλύψει μέρος της χασούρας της φετινής σεζόν, αλλά και να δημιουργήσει μια βάση για την επόμενη.

Υποθέτοντας ότι αρχίζουν κάποια στιγμή οι αγώνες, σε επίπεδο Super League, ο Άρης δεν έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Ό,τι και να γίνει, έχει ήδη εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δεν κυνηγάει κάτι άλλο. Αντιθέτως, θα είναι υποχρεωμένος να πληρώνει συμβόλαια παικτών την ώρα που: α) τα ματς θα γίνονται χωρίς κόσμο, β) η NOVA δεν θα πληρώσει όλο το συμβόλαιο. Άρα μόνο χαμένος θα είναι στα… ταμεία. Έτσι, αν υποθετικά, σταματήσει το πρωτάθλημα, μειώνονται τα έξοδα, καθώς δεν πρόκειται να πληρωθούν στο100% τα συμβόλαια, που θεωρείται προτιμότερο, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως θα λιγοστέψουν τα χρήματα από το τηλεοπτικό.

Βέβαια, ιδιαίτερα για τον Άρη ανοίγει παράλληλα κουβέντα και για το Κύπελλο, με τη θέση της ΕΠΟ αυτή τη στιγμή να φαίνεται πως είναι: αν δεν γίνει πρωτάθλημα, δεν θα γίνει ούτε Κύπελλο. Να ξέρετε πάντως ότι λογικά σε όλα τα προβλήματα η λύση θα δοθεί μάλλον από την UEFA!