Αυτή είναι η αλήθεια για ΠΑΟΚ και Κυριάκο Παπαδόπουλο!

Συντάκτης: Share:

Ξαφνικό θέμα με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο προέκυψε στον ΠΑΟΚ, αφού μετά τα δημοσιεύματα των γερμανικών ΜΜΕ ήρθε η επίσημη ανακοίνωση του Αμβούργου να επιβεβαιώσουν ότι ο Έλληνας αμυντικός θα κάνει προπονήσεις στην Νέα Μεσημβρία.

Παρά την… σιγουριά των δημοσιευμάτων και την ανακοίνωση της γερμανικής ομάδας ακόμα δεν έχει παρθεί απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα εντός του «ασπρόμαυρου» οργανισμού.

Ο Παπαδόπουλος είναι εκτός Αμβούργου, το συμβόλαιο του τελειώνει στις 30 Ιουνίου και με ειδική άδεια ήρθε στην Ελλάδα για να προπονηθεί μόνος του, προκειμένου να παραμείνει σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση.

Πως προέκυψε το όλο ζήτημα; Σύμφωνα με πληροφορίες της LIVE SPORT την προσέγγιση στον ΠΑΟΚ για να μπορέσει ο 28χρονος αμυντικός να κάνει προπονήσεις, την έκανε ο Ζήσης Βρύζας, που μεσολάβησε λόγω των γνωριμιών που έχει στον Δικέφαλο.

Παρά τα όσα γράφονται και τις επαφές με τον άλλοτε παίκτη και τεχνικό διευθυντή της ομάδας, δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη, ακόμα και αν το Αμβούργο το θεωρεί… δεδομένο ότι θα συνεχίσει στον ΠΑΟΚ. Στην πραγματικότητα δεν έχει παρθεί ακόμα καμιά απόφαση, αφού το εν λόγω αίτημα δεν έχει μεταφερθεί στον προπονητή του Δικεφάλου, Αμπέλ Φερέιρα.

Όταν αυτό μεταφερθεί ο Πορτογάλος τεχνικός θα πάρει την απόφαση για το αν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος θα προπονηθεί ή όχι με τους «ασπρόμαυρους» και είχε την δυνατότητα χθες ο 41χρονος κόουτς να σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο κατά την διάρκεια του χθεσινού ρεπό.

Ο Παπαδόπουλος είναι ουσιαστικά δύο χρονιά εκτός δράσης και όπως είναι εύκολο να καταλάβει κανείς δύσκολα θα μπορεί να αποτελέσει επιλογή του Πορτογαλου προπονητή, τουλάχιστον σε ότι αφορά την αγωνιστική του κατάσταση. Δεν αποκλείεται να δώσει το «ΟΚ» για να συμμετάσχει στις προπονήσεις, χωρίς να σημαίνει απαραιτήτως ότι ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί για την απόκτηση του.

Είναι καιρός τώρα που ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δεν υπολογίζεται από το Αμβούργο και κατά συνέπεια, για την γερμανική ομάδα λίγη σημασία έχει πού και πώς θα προπονείται πλέον ο διεθνής Έλληνας αμυντικός, ειδικά από την στιγμή που το συμβόλαιο του εκπνέει στα τέλη του επόμενου μήνα.

Η ανακοίνωση της γερμανικής ομάδας για άδεια στον Κυριάκο Παπαδόπουλο προκειμένου να προπονείται με τον ΠΑΟΚ ενδεχομένως να κρύβει και μία σκέψη του ίδιου του παίκτη που δεν αποκλείεται να έχει μεταφερθεί και σε ανθρώπους του Δικεφάλου.

Ωστόσο, αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία και είναι δεδομένο έχει να κάνει με το γεγονός ότι κανένα αίτημα δεν έχει πάει στο ποδοσφαιρικό τμήμα για να δοθεί το «ΟΚ» για συμμετοχή του Κυριάκου Παπαδόπουλου στις προπονήσεις. Ακόμη, όμως, κι αν κάτι τέτοιο συμβεί, μάλλον είναι απίθανο να ανάψει το «πράσινο φως».

Αυτή η διαμορφωθείσα κατάσταση δεν αφορά προσωπικά τον διεθνή Έλληνα κεντρικό αμυντικό, αλλά σε έναν ξεκάθαρο κανόνα που έχουν στο μυαλό τους οι επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ.

«Δεν γίνεται την ώρα που προετοιμαζόμαστε για τα πλέι οφ να δεχθούμε να μπει μέσα στην ομάδα μας κάποιος ποδοσφαιριστής που δεν είναι ήδη κομμάτι της», είναι το μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι ιθύνοντες της ομάδας τόσο προς τους παίκτες, όσο και προς τους άλλους.

Αυτή την στιγμή η προτεραιότητα για τον Φερέιρα και τους υπόλοιπους στον Δικέφαλο είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο έτοιμοι για το μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ, αλλά και για τον δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο.

Είναι ξεκάθαρες οι γραμμές που έχει θέσει ο Φερέιρα, ειδικά μετά την επιστροφή της ομάδας στις προπονήσεις, με τον Πορτογάλο προπονητή να θέλει να δώσει απαντήσεις για μια σεζόν που δεν κύλησε όπως θα ήθελε ο ίδιος.