Ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε μόνο τρεις βαθμούς

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ποτέ για τον ΠΑΟΚ δεν είναι εύκολο το να παίζει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αλλά οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι ούτως ώστε να αντιμετωπίσει έναν Άρη εντελώς «άδειο» και ξενερωμένο από έναν σοκαριστικό αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Δικέφαλος βρήκε τον Άρη στην χειρότερη του κατάσταση την τελευταία διετία και με τον καλύτερο του παίκτη έτοιμο να πάει στην Αλ Αϊν, αλλά και πάλι δεν διευκόλυνε τον εαυτό του. Έχασε πέναλτι στο 3ο λεπτό και μέχρι το 20’ σπαταλάει δυο τεράστιες ευκαιρίες για να μπει μπροστά στο σκορ, αλλά παραμένει σοβαρός και καλύτερος του αντιπάλου του στον αγωνιστικό χώρο.

Τελικά με μια φάση ίδια με αυτή που είδαμε την Τετάρτη το βράδυ στο «Καραϊσκάκης» – σέντρα Στοχ, κεφαλιά Βαρέλα – η ομάδα του Φερέιρα βρήκε το γκολ που έγειρε για τα καλά την πλάστιγγα. Πέραν ενός 10λεπτου συνολικά στο ματς, ο ΠΑΟΚ ήλεγξε πλήρως τον ρυθμό του αγώνα – ίσως για πρώτη φορά στην σεζόν – και τελικά στο τέλος του ματς πανηγύρισε μια νίκη που σίγουρα θα μπορούσε να είχε συνδυαστεί με μεγαλύτερο σκορ.

Τα μεγάλα κέρδη του ΠΑΟΚ από το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, πέραν των τριών βαθμών είναι η παρουσία δυο παικτών που μέχρι πριν λίγο καιρό είχαμε… ξεχάσει ότι υπάρχουν στο ρόστερ. Εννοώ τον Άντερσον Εσίτι κατά κύριο λόγο, αλλά και τον Μίροσλαβ Στοχ που ήταν οι δυο καλύτεροι παίκτες του γηπέδου. Ο Νιγηριανός επέβαλλε τον δικό του «νόμο» στον άξονα, μέτρησε τουλάχιστον πέντε κλεψίματα και περιόρισε τα λάθη του. Ο Σλοβάκος δημιούργησε το 0-1, ενώ θα μπορούσε εύκολα να «γράψει» μια ασίστ ακόμα αλλά ο Σφιντέρσκι σημάδεψε τον Κουέστα.

Η σεζόν δεν τελείωσε ούτε την Τετάρτη το βράδυ στο Φάληρο, η σεζόν δεν τελειώνει επειδή κέρδισε τον – άδειο και απογοητευμένο – Άρη στο ντέρμπι.

Ο ΠΑΟΚ έχει έναν στόχο μπροστά του και για να τον πετύχει θα πρέπει να κερδίσει την ΑΕΚ σε τέσσερις μέρες στην Τούμπα. Αν έχει ίδια εικόνα με αυτή στο «Βικελίδης» τότε το ενδεχόμενο να την κερδίσει είναι πολύ πιθανό…