Ο χρόνος που πιέζει και η ξεκάθαρη στόχευση του Φερέιρα

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Έκλεισε μια μέρα παραμονής στην Πορταριά ο ΠΑΟΚ και όλα μοιάζουν τόσο ίδια και συνάμα τόσο διαφορετικά σε αυτό το ιδιαίτερης σημασίας καμπ προετοιμασίας.

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ο Δικέφαλος έχει τον ίδιο προπονητή για δεύτερη σερί προετοιμασία και αυτό αν μη τι άλλο συνιστά πρόοδο για το κλαμπ, παρά το γεγονός ότι προέρχεται από μια σεζόν που άπαντες θέλουν να ξεχάσουν.

Ο χρόνος πιέζει την ομάδα και τον Αμπέλ Φερέιρα, αφού σε 20 μέρες από σήμερα ο ΠΑΟΚ θα παίζει ένα παιχνίδι 10.000.000 ευρώ για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου μια πρόκριση σε αυτό τον μονό αγώνα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για την σεζόν που άρχισε σε οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο.

Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας ο Πορτογάλος προπονητής του Δικεφάλου μας δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του σε ότι αφορά τον σχηματισμό που θέλει να παίξει φέτος στην πλειονότητα των αγώνων. Αυτό το 3-4-3 που έδωσε το μηδέν στην άμυνα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της σεζόν δουλεύεται από το πρώτο… λεπτό των προπονήσεων και στην Πορταριά, απλά ο Φερέιρα πρέπει να βρει τον τρόπο πως θα λειτουργήσει αυτό το σχήμα και σε ότι αφορά την επίθεση. Εκεί είναι η αλήθεια πάντως ότι εκτός από δουλειά, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται και ποιότητα τόσο στην κορυφή, όσο και στους παίκτες πίσω από τον επιθετικό.

Είναι δεδομένο πως για τα παιχνίδια «χαμηλής επικινδυνότητας» εντός συνόρων ο Πορτογάλος προπονητής θα έχει και έναν εναλλακτικό σχηματισμό (πιθανότερος το 4-3-3) αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δούμε στην πορεία.

Τα βλέμματα στράφηκαν μοιραία στον Στέφαν Σβαμπ που έκανε την πρώτη του κανονική προπόνηση με τους νέους συμπαίκτες. Δεν χρειάζεται να είσαι ο… Πεπ Γκουαρντιόλα για να καταλάβεις ότι πρόκειται για έναν ποιοτικό παίκτη, φαίνεται αυτό από τις πρώτες του επαφές με την μπάλα, ενώ αρκετές φορές η φωνή ακούστηκε πιο δυνατά από όλους κατά την διάρκεια των ασκήσεων τακτικής, βγάζοντας από νωρίς πάθος, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του παιχνιδιού του.

Ο ΠΑΟΚ για να πάρει μια πρόκριση που θα του δώσει ηρεμία και ψυχολογία για την συνέχεια, θα βασιστεί στα περισσότερα παιδιά που έπαιζαν την περσινή σεζόν. Είναι μια πραγματικότητα πως κάτι φαίνεται να αλλάζει, αλλά αυτή η αλλαγή χωρίς τα αποτελέσματα δεν θα είναι χωρίς αντίκρισμα.