Οι αδυναμίες, αλλά και ο χαρακτήρας αυτής της ομάδας

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Άρης απώλεσε δύο βαθμούς. «Γκέλα» προφανώς, κρίνοντας από τη δυναμική και τους στόχους των δύο ομάδων. Βέβαια, μιλάμε μόλις για την 3η αγωνιστική κι αυτά που έχασαν κόντρα στους Ηπειρώτες, μπορούν οι Κιτρινόμαυροι να τα κερδίσουν αλλού.

Ήταν το πρώτο παιχνίδι με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο και είναι ξεκάθαρο πως θα πρόκειται για μέγα λάθος, αν μπει κανείς σε διαδικασία κριτικής εναντίον του. Ο 51χρονος τεχνικός βρίσκεται στην ομάδα λίγες ημέρες, ακόμη «μαθαίνει» και τον μαθαίνουν. Και υπάρχει δρόμος, χρόνος και διάθεση για δουλειά. Κι αυτά θα φανούν στην πορεία, όταν και θα είμαστε πλέον όλοι σε θέση να μπούμε σε μια διαδικασία πιο αξιόπιστης κριτικής.

Τα πράγματα για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι απλά. Η άμυνα ήταν το πρόβλημα του Άρη. Δεληζήσης και Ντάτκοβιτς, δεν πρέπει επ’ ουδενί να παίξουν ξανά μαζί ως δίδυμο στα στόπερ, ούτε καν σε εσωτερικό διπλό. Και δεν χρειάζεται πλέον ιδιαίτερη εξήγηση αυτό. Τα είδαμε όλοι. Επίσης, είναι πολύ χρήσιμος ο Τζέγκο σε αυτόν τον Άρη για να μην αγωνίζεται. Κατανοητή η λογική του να παίξει ο Ματίγια για να είναι πιο δημιουργική η ομάδα στην επίθεση, αλλά με τον Ισπανό να μην είναι ακόμη στα καλά του μετά τον τραυματισμό (παρά την γκολάρα) και τον Σάσα να μην… πατάει καλά χθες, λόγω ενοχλήσεων, ξαφνικά ο Άρης βρέθηκε με σοβαρά μεσοαμυντικά προβλήματα. Τα οποία εκμεταλλεύτηκε στον απόλυτο βαθμό ο ΠΑΣ.

Ο Μάντζιος είδε την δυσλειτουργία και για αυτό με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έβγαλε το ένα από τα δύο βαριά κορμιά της άμυνας (Ντάτκοβιτς), έβαλε στο ματς τον Αυστραλό και αναγκαστικά χρησιμοποίησε τον Σάσα ως δεξί μπακ, ελλείψει άλλου. Λογική κίνηση που αμέσως έδειξε αποτέλεσμα, με τον Άρη να καταφέρνει να φτάνει στα μισά του δρόμου της ανατροπής.

Το ματς κόντρα στα Γιάννινα «έδειξε» τις αδυναμίες, αλλά παράλληλα φανέρωσε και τον χαρακτήρα αυτής της ομάδας. Οι αδυναμίες διορθώνονται και λογικά θα διορθωθούν είτε με εκ των έσω κινήσεις, είτε με τις μεταγραφές που βρίσκονται στον… δρόμο. Ο Άρης έχει πολλούς ποιοτικούς παίκτες, κάτι που προφανώς ευνοεί την προσαρμογή του Μάντζιου, αλλά και την δική τους προσαρμογή στις επιθυμίες του νέου τεχνικού της ομάδας.

Κι επειδή κάνω το… λάθος να βλέπω τα social media, αν μη τι άλλο, είναι άδικη κριτική που του ασκείται. Λίγες ημέρες στην ομάδα, μόλις το πρώτο του ματς. Ο Μάντζιος, κατά την ταπεινή άποψή μου, θα είναι σε… θέση να κριθεί μετά την διακοπή του πρωταθλήματος. Όταν και θα έχει τον χρόνο, χωρίς άμεσες αγωνιστικές υποχρεώσεις, να περάσει στην ομάδα αυτά που επιθυμεί και θέλει. Δηλαδή εσείς που έχετε αναγάγει σε επιστήμη το… κράξιμο, βλέπετε καμιά ομάδα έτοιμη;

Η επόμενη μέρα του Άρη δεν είναι εύκολη, καθώς έρχεται ένα ματς με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα. Μια καλή ευκαιρία όμως για να δείξει αυτή η ομάδα τι ακριβώς μπορεί να δώσει φέτος.

ΥΓ: Απόλυτα πετυχημένο το bullying που ασκήθηκε όλη την εβδομάδα στον Ευαγγέλου.