Το αιώνιο ντέρμπι δύο πληγωμένων… θηρίων

Συντάκτης: Share:

Ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των αιωνίων, που εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχει καμία σχέση με την αίγλη του παρελθόντος.

Είναι ένα παιχνίδι πληγωμένων… θηρίων που προσπαθούν να φέρουν σε πέρας τα αρκετά οικονομικά τους προβλήματα. Πέρα απ’ αυτό το γεγονός όμως και αγωνιστικά δεν βρίσκονται στην καλύτερη τους καμπή και ψάχνουν την επικράτηση γοήτρου, για να ανέβουν ψυχολογικά αυτοί και ο κόσμος τους.

O Δικέφαλος δύσκολα θα πιάσει την πρώτη τετράδα, καθώς έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα στην συνέχεια και έχασε δύο μεγάλους στόχους. Το Κύπελλο Ελλάδος που η πρόκριση του στον τελικό και ο τρόπος με τον οποίο τον έχασε δεν αποτελεί αποτυχία. Ενώ τόσο στο Κύπελλο όσο και στο BCL θα είχε πολύ μεγαλύτερη τύχη αν δεν τον επηρέαζαν σε μεγάλο βαθμό τα οικονομικά προβλήματα.

Οι “κιτρινόμαυροι” με την σειρά τους ξεκίνησαν με πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Σε μερικούς αγώνες όμως αδίκησαν τον εαυτό τους. Στο άσχημο εκείνο αρχικό διάστημα τους, με το καλό υλικό που έχουν (πάντα με βάση το χαμηλό μπάτζετ), θα μπορούσαν να διεκδικήσουν μία θέση στα πλέι οφ.

Οπότε η επικράτηση σ’ αυτό το πάντα σπουδαίο αγώνα, θα δώσει την ευκαιρία για τα καθιερωμένα πειράγματα στην πόλη και ίσως για ένα καλύτερο “τελείωμα” στην σεζόν για τον νικητή. Άλλωστε με την εκτός έδρας περσινή του νίκη στο τέλος, ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του στην συνέχεια και τελικά μετά τα πλέι οφ, βγήκε τρίτος.

Φυσικά όλα αυτά είναι μακριά από την γενιά μου. Σ’ αυτήν που μετά το σχολείο πηγαίναμε στο “Αλεξάνδρειο”, για να πετύχουμε την προπόνηση οποιασδήποτε ομάδας από τις δύο, για να δούμε, θαυμάσουμε και να μιλήσουμε με τους σπουδαίους παίκτες εκείνων των εποχών.

Ο Άρης τα περισσότερα χρόνια στο Κύπελλο Πρωταθλητριών και τα F4, ενώ ο ΠΑΟΚ να πηγαίνει σε τελικούς ή να κατακτά τα άλλα ευρωπαϊκά κύπελλα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά στην χρονιά που ο Δικέφαλος έπαιζε στο τότε πρωταθλητριών, στην εισαγωγική σελίδα του “τριπόντου”, σε υποτιθέμενο διάλογο μεταξύ των παικτών των δύο συλλόγων, να λέει ο ένας στον άλλο: “Eγω παίρνω το Κύπελλο Κυπελλούχων” και ο άλλος  να απαντά: “Εγώ προκρίθηκα στο F4”.

Ποτέ δεν ξες αν κάποτε γυρίσει και πάλι ο… τροχός