Κατάσκοπος: Ο εμφύλιος πόλεμος στον Πειραιά θα ‘χει και παράπλευρες απώλειες

Συντάκτης: Share:

Καλημέρα αδέρφια!

Τελειωμό δεν θα ‘χει ο εμφύλιος στον Πειραιά μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Σωκράτη Κόκκαλη. Με τον Γιάννη Μώραλη να μοιάζει η πιθανότερη παράπλευρη απώλεια για τη σημερινή ιδιοκτησία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Έστω και αν μιλάμε για τον δήμαρχο Πειραιά, οι διάφορες δηλώσεις του παρελθόντος αναμένεται να παίξουν ψηλά το επόμενο διάστημα.

«Αν και γνώριζα τον Πέτρο Κόκκαλη από το σχολείο, δεν ήταν η αιτία που μπήκα στον Ολυμπιακό. Ήμουν προσωπική επιλογή του Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος έκρινε ότι λόγω χαρακτήρα μπορούσα να συνεννοηθώ τόσο με τη διοίκηση όσο και με τους φιλάθλους», είναι ένα από τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα, τα οποία προαναγγέλλουν το μέλλον μέσα από το παρελθόν.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι και μία παράγραφος στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη της παράταξης «Πειραιάς Νικητής» ως απάντηση στον Πέτρο Κόκκαλη. «Η διαφωνία του κυρίου Πέτρου Κόκκαλη σε σχέση με την ανάληψη από τον Δήμαρχο Πειραιά, της θέσης του Πρόεδρου της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, η οποία έγινε μετά από πρόταση και σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Δ.Σ. και άρα και του κ. Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της Π.Α.Ε. στις 30/11/2018, προφανώς εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες, καθώς ουδέποτε είχε εκφράσει παρόμοια θέση τόσο στον Δήμαρχο όσο και στη δημοτική μας ομάδα», ανέφερε το κείμενο που εκτός των άλλων υπέγραψε και ο Μώραλης.

Σε απλά ελληνικά οι άνθρωποι παραδέχονται πως έως τον Νοέμβριο ο «διαπλεκόμενος» Σωκράτης Κόκκαλης συμμετείχε στον Ολυμπιακό και έπαιζε ρόλο στη λήψη των αποφάσεων. Τι σας έλεγα τις προάλλες;

Νομιμοποίηση των πάντων

Η πρόταση του Αλέξη Κούγια για συνάντηση στο Μαξίμου όλων των ΠΑΕ έχει και υπόβαθρο. Ενδεχόμενη παρουσία των ισχυρών στο ίδιο τραπέζι με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα τους νομιμοποιούσε στα μάτια της κοινής γνώμης. Γι’ αυτό και δεν υπήρχε περίπτωση να αποδεχθεί η κυβέρνηση τέτοια πρόταση και πήγε η Σούπερ Λίγκα στην πόρτα του Γιώργου Βασιλειάδη. Αν και ακόμα δεν είναι σίγουρη η αποδοχή του αιτήματος που υποβλήθηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού, καθώς οι διαρροές από το γραφείο του έθεταν διάφορες προϋποθέσεις για τη συνάντηση.

Συνέχεια στην κόντρα

«Εγώ είμαι ένας απλός εργαζόμενος που ζω με τον μισθό μου την οικογένειά μου», είπε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Γκαγκάτσης στη συνεδρίαση του ΔΣ που αποφάσισε για το μέλλον του. Παρά τη συντριπτική ήττα τους οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν πρόκειται να παραδώσουν τα όπλα. Σχεδιάζουν να προσφύγουν στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ενώ ακούστηκε πώς σκέφτηκαν ακόμα και την υποβολή σχετικού αιτήματος στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό.