Δε βρέθηκε ένας να τους εξηγήσει;

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ματς στο οποίο έχεις χάσει καμιά 15αριά βολές, δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ γιατί δεν το κέρδισες. Μερικές φορές τα πράγματα είναι πιο απλά απ’ ότι μπορούν να πιστεύουν ορισμένοι…

Λογικό είναι να υπάρχει στεναχώρια για την ήττα στο clasico της Θεσσαλονίκης, αλλά αυτά είναι πράγματα που έχουμε πει από την αρχή της χρονιάς. Αυτή η ομάδα του Άρη δεν είναι για πολλά. Ανέλαβε να φέρει εις πέρας μια αποστολή. Να βγει η χρονιά χωρίς προβλήματα. Και θα τον πετύχει (λογικά), έστω και με πολλά ζόρια. Από εκεί και πέρα, όσοι παρασύρθηκαν από εκείνο το σερί των νικών και πίστεψαν ότι μπορεί να έρθει το κάτι παραπάνω, επιτέλους, προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα.

Να μην το πολυκουράσουμε, αυτός ο Άρης τόσο μπορεί, τόσο κάνει. Οι ευθύνες πάνε στη διοίκηση και σ’ έναν-δυο παίκτες που δείχνουν πως δεν είναι… επαγγελματίες. Και μέσα σε αυτούς δεν βάζω τον μοιραίο στο χθεσινό ματς Μποχωρίδη. Ούτε τον Φλιώνη, που δεν κατάφερε να «σταυρώσει» καλάθι.

Θεωρώ κομβικής σημασίας την παρουσία του ΜακΓκι. Αλήθεια το λέω, τον συμπαθώ, αλλά, είναι δυνατόν να γνωρίζεις ποια είναι η μεγάλη αδυναμία σου και να μην δουλεύεις να το διορθώσεις; Πόσο επαγγελματίας μπορεί να θεωρηθεί ένας αθλητής, όταν δεν προσπαθεί και δεν δουλεύει πάνω σε ένα κομμάτι που υστερεί; Δηλαδή, δεν θα έπρεπε μετά το τέλος κάθε προπόνησης να κάθεται και να σουτάρει καμιά χιλιάδα ελεύθερες βολές; Το κάνει άραγε; Τις βολές του να έβαζε μόνο το ματς θα πήγαινε παράταση…

Δεν τον στοχοποιώ, απλά καταδεικνύω το μεγάλο, κατά την άποψή μου, λάθος που έγινε φέτος. Με δεδομένα τα προβλήματα και τις δυσκολίες στις μεταγραφές λόγω του ban, μέσα στην ομάδα «ποτίστηκε» αυτό που έγραψα πιο πάνω. Ότι δημιουργήθηκε ένα σύνολο χαμηλών δυνατοτήτων. Έπρεπε όμως να είναι κάποιος εκεί και να τους εξηγήσει που βρίσκονται. «Είστε στον Άρη. Στην πιο ιστορική, μπασκετικά, ομάδα της Ελλάδας. Μπορείτε δεν μπορείτε, θα… μπορέσετε. Απλά τα πράγματα…».

Ο άλλος από τον οποίο έχω «παράπονο» είναι ο Λάκι Τζόουνς. Σε αυτόν τον Άρη ήρθε για να γίνει ηγέτης. Δεν το δείχνει. Μάλλον, σπάνια το έδειξε. Και φυσικά, για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο κόντρα στον χθεσινό αντίπαλο, και στα δύο ματς, έβγαλε εκνευρισμό, «μάλωνε» με τον πάγκο, έφυγε νωρίς με φάουλ και δεν το πήρε… επάνω του.

Και πάμε και στο ban. Δεν λύθηκε όλη τη χρονιά, ούτε τώρα θα λυθεί. Το καλοκαίρι όμως, δεν υπάρχει καμία, μα καμία όμως, δικαιολογία.