Μέ νέο πρόσωπο η εθνική στο κλουβί της Ζένιτσα κόντρα στην Βοσνία

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας μας, δίνει απόψε στην Ζένιτσα το δεύτερο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2020 κόντρα στην Βοσνία στις 21.45 μ.μ

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Μια σκληρή, δυνατή ομάδα, η οποία πάντως δεν είναι η ομάδα που ήταν, ούτε και αυτή που θεωρείται αχτύπητη και μπορεί να μας τρομάξει. Παρά ταύτα όμως όπως έχουμε σημειώσει ο βαθμός δυσκολίας για το εθνικό συγκρότημα είναι σαφώς πιο δύσκολος σε σχέση με το αδύναμο Λιχνεστάιν. Όπως φάνηκε ξεκάθαρα και από τις τελευταίες προπονήσεις οι διεθνείς δεν έχουν κανένα άγχος λόγω έδρας.

Όλοι τους είναι ποδοσφαιριστές με μεγάλες εμπειρίες και έχουν παίξει σε ακόμη πιο καυτές έδρας. Μια καλή εθνική δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από την Βοσνία, όσο καυτή και αν είναι η εξέδρα. Πίεση σαφώς και υπάρχει, καθώς πρέπει να μην χάσει απόψε, αλλά λόγω εμπειρίας πρέπει να την διαχειριστεί. Η εθνική κάνει μια νέα αρχή, θέλει στήριξη από όλους και κυρίως εμπιστοσύνη προς τους ποδοσφαιριστές που καλούνται από τον Αγγελο Αναστασιάδη. Υπάρχουν απουσίες βασικών παικτών, οι οποίοι είναι απαραίτητοι, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Εχω την εντύπωση πώς αν η ομάδα βρεθεί σε καλή βραδυά, και δείξει το καλό της πρόσωπο, τότε μπορεί να κερδίσει και να γίνει το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της δεύτερης θέσης, αν θεωρήσουμε ως δεδομένο οτι η Ιταλία θα είναι πρώτη.
Στα καθαρά αγωνιστικά θέματα, όπως είναι ηδη γνωστό ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και δήλωσε παρών για το σημαντικό αποψινό παιχνίδι. Βέβαια η επιστροφή του στο βασικό σχήμα θα προκαλέσει ντόμινο αλλαγών στην ενδεκάδα. Ο Παπασταθόπουλος θα πάρει τη θέση του στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Δημήτρη Σιόβα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Κουρμπέλης λογικά θα πάει στα χαφ, όπου αναμένεται να παραταχθούμε με τριάδα Κουρμπέλη, Σάμαρη, Ζέκα. Ετσι ο Τάσος Μπακασέτας (πιθανότερο) ή ο Μασούρας, θα μείνουν εκτός, με τον Φορτούνη να παίζει σέντερ φορ και να αλλάζει θέσεις με τον Τάσο Δώνη, που θα πάρει φανέλα βασικού. Βέβαια, ας περιμένουμε μέχρι την έναρξη του αγώνα μια που ο ομοσπονδιακός τεχνικός μας έχει συνηθίσει σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής.
ΣΣ1
Προκλητικός ο Εντίν Τζέκο που σχολιάζοντας την απουσία του συμπαίκτη του στη Ρόμα, Κώστα Μανωλά, ειπε: «Μιλούσαμε στην Ρώμη και μου είχε πει ότι θα έκανε ότι μπορούσε για να παίξει και πως ίσως τα κατάφερνε. Τελικά δεν ήρθε. Ποιος ξέρει; Ίσως να φοβήθηκε». Θυμίζω απλά πως ο Μανωλάς  εξαιτίας του μυικού τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί υπολογίζεται ότι θα μείνει εκτός δράσης για περίπου δύο εβδομάδες.