Κύριοι, ρατσισμός και ΠΑΟΚ δεν πάνε μαζί

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ο ρατσισμός δεν είναι μόνο ένα θέμα για το History Channel η κάτι που αναφέρεται σε ιστορίες μακρινών εποχών ή κάτι που συμβαίνει απλά σε μέρη μακριά από το δικά μας.

 Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης
 Ο ρατσισμός είναι πραγματικός και υπάρχει εδώ και τώρα. Αλλά δεν μπορεί ο ρατσισμός να εργαλιοποιειται από παράγοντες του αθλητισμού.

Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει. Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στα γήπεδα και η οικογένεια του ΠΑΟΚ το έχει διατρανώσει περισσότερο από πότε τα τελευταία χρόνια.

O πρόσφυγας ΠΑΟΚτσής δεν γίνεται να είναι ρατσιστής.

Αυτός που στην Αθήνα τον αποκαλούν Βούλγαρο και οι γείτονές του στη Θεσσαλονίκη Τούρκο, δεν γίνεται να είναι ρατσιστής.

Αυτός που αποθεώνει έναν Βραζιλιάνο απ’ τις φαβέλες κι έναν γίγαντα απ’ το Πράσινο Ακρωτήρι επειδή ματώνουν την ασπρόμαυρη φανέλα, δεν μπορεί να είναι ρατσιστής.

Ο οπαδός που αγάπησε μέχρι λατρείας έναν Ινδιάνο απ΄την Ουρουγουάη (Πάμπλο Γκαρσία) , που πίστεψε στο όραμα ενός “Ρωσσοπόντιου” όπως αποκαλούν τον Ιβάν Σαββίδη ( και εμας του Πόντιους του 1923 Τουρκόσπορους) οι άριοι Έλληνες, δεν γίνεται να είναι ρατσιστής.

Ναι ο ΠΑΟΚτσής είναι ρατσιστής είναι απέναντι στην ηλιθιότητα.Και μόνο εκεί.

Οι λέξεις ΠΑΟΚ και ρατσισμός δεν μπορεί να υπάρχουν στην ίδια πρόταση. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ποτέ στον χώρο του άτομα με ρατσιστικές διαθέσεις. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα προσφυγικό σωματείο που υπερασπίζεται το Fair Play. Στον ΠΑΟΚ ανέκαθεν ήταν προοδευτικός ο κόσμος, είχε την προσφυγιά μέσα στο αίμα του…

Αυτός ο κόσμος δεν είχε σχέση με αυτές τις ασχήμιες που ακούγονται περί ρατσισμού, και ούτε είχαμε περιστατικό ρατσισμού σε γήπεδο του ΠΑΟΚ. Ποτέ…

Υπάρχουν πολλοί τύποι ρατσισμού που προέρχονται από άτομα διαφορετικών εθνικοτήτων και χρωμάτων. Το μεγάλο πρόβλημα του ρατσισμού είναι πως δεν υπάρχει εμβόλιο για να αντιμετωπιστεί. Δεν μπορείς να πάρεις αντιβιοτικά. Αλλά όχι και ο ΠΑΟΚ ρατσιστής.

Και για να μην μπερδεύονται κάποιοι, που ευρίσκουν ρατσιστικά σχόλια εκεί που δεν υπάρχουν..: ” Ως ρατσιστικές συμπεριφορές νοούνται τα πανό με ακροδεξιό και ναζιστικό περιεχόμενο, οι ναζιστικοί χαιρετισμοί, οι αποδοκιμασίες και οι χαρακτηρισμοί που συνήθως εκδηλώνονται σε βάρος μαύρων αθλητών. Όπως εξειδικεύεται στο άρθρο 14 του πειθαρχικού κώδικα της UEFA ( και ισχύει για ολες τις Διεθνείς Ομοσπονδίες) ρατσιστική είναι η προσβλητική συμπεριφορά για το χρώμα του δέρματος, τη φυλή, τη θρησκεία και την καταγωγή που εκδηλώνεται προς ένα άτομο ή ομάδα ατόμων.”

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Χωρίς δισταγμό, χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς διαβουλεύσεις, χωρίς συνεννοήσεις. Αλλά στα πραγματικά γεγονότα και όχι σε αυτά που φανταζόμαστε…