Αν δεν συμβιβαστούν, χάνουν και οι δύο…

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Φτάσαμε, λοιπόν, στο απολύτως προβλεπόμενο σημείο, του να πάρει υπέρ του απόφαση από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ο Γιάννης Λουκίνας, όσον αφορά στη δεύτερη προσφυγή του σε αυτό.

Το ποσό της οφειλής απέναντί του έχει – πια – καταστεί αμέσως απαιτητό και, παράλληλα, αποφασίστηκε και η πειθαρχική κύρωση για την ομάδα, η οποία προβλέπει αφαίρεση τριών βαθμών.

Και φτάσαμε, επίσης, στο σημείο, που όλα δείχνουν ότι ήθελε να φέρει τα πράγματα η «κυανόλευκη» διοίκηση, ώστε να μην διατηρεί το αίσθημα της πίεσης και του καταναγκασμού μόνο η δική της πλευρά, αλλά και η αντίδικη.

Ηρακλής και Λουκίνας γνωρίζουν πολύ καλά ότι κινούνται στο πλαίσιο μιας εξαιρετικά λεπτής ισορροπίας, μέσα σε ένα σύστημα… «συγκοινωνούντων δοχείων», το οποίο ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις. Και είναι αυτό το κομβικό σημείο στο οποίο έχει καταλήξει η μεταξύ τους σχέση.

Η ομάδα και η διοίκησή της, εξ αρχής γνώριζαν ότι αν δεν φτάσουν σε έναν συμβιβασμό με τον ποδοσφαιριστή, θα οδηγηθούν στην καταστροφή για εξωαγωνιστικούς λόγους, με βάση την επιβολή της ποινής αφαίρεσης βαθμών. Εξάλλου δεν τους έχει και πολλούς ο «Γηραιός» τους βαθμούς, κατά τη φετινή αγωνιστική διαδρομή του…

Πλέον, όμως, σε ανάλογο σημείο πίεσης έφτασε και η πλευρά Λουκίνα. Ο παίκτης και ο νομικός εκπρόσωπός του γνωρίζουν (και αναγνωρίζουν) ότι αν δεν ευνοήσουν την επίτευξη ενός συμβιβασμού με τον ποδοσφαιρικό Ημίθεο, ο παίκτης θα καταλήξει να έχει υποστεί δύο τεράστια πλήγματα.

Το πρώτο είναι ηθικό και ιδιαιτέρως βαρύ, καθώς θα καταγραφεί στην ποδοσφαιρική ιστορία (και στην ποδοσφαιρική πιάτσα) ως «εκείνος, που έριξε τον Ηρακλή», με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ το δεύτερο πλήγμα θα είναι οικονομικό, καθώς, με την ομάδα στη Γ΄ κατηγορία, δεν θα εισπράξει ούτε ευρώ από το σημαντικότατο ποσό της οφειλής, που έχει λαμβάνειν…

Έχουμε δηλαδή να κάνουμε με μία υπόθεση, η οποία, αν και εφόσον φτάσει μέχρι τέλους χωρίς συμφωνία, τότε είναι βέβαιο ότι, τόσο η ομάδα, όσο και ο ποδοσφαιριστής, θα βγούνε απολύτως χαμένοι.

Και επειδή κανείς τους δεν επιθυμεί μια τέτοια έκβαση, ίσως η επιδιωκόμενη προσέγγιση να φέρει θετικό – τελικά – αποτέλεσμα. Άλλωστε, μια συμβιβαστική συμφωνία (η οποία – αυτήν τη φορά – θα τηρηθεί κατά γράμμα από πλευράς του μεγαλομετόχου) θα συνιστά μία “win – win” εξέλιξη για αμφότερες τις αντιμαχόμενες πλευρές…