Αγραβάνης: «Δεν αγχωθήκαμε, ξέραμε ότι θα τα βάλουμε»

Συντάκτης: Share:

Ο Δημήτρης Αγραβάνης τόνισε πως η Ελλάδα δεν αγχώθηκε με την επιστροφή της Τουρκίας από το -16 και μίλησε για τα μεγάλα σουτ του, την άμυνα στον Σέιν Λάρκιν και την πρόοδο του Δημήτρη Μωραΐτη.

Αναλυτικά όσα είπε στην NOVA μετά την σπουδαία εμφάνισή του:

 

Για τα τρίποντα που έβαλε στο φινάλε του αγώνα και την νίκη επί της Τουρκίας: «Δεν είναι μόνο τα δικά μου τρίποντα. Όλα τα παιδιά προσπάθησαν και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στην επίθεση ο καθένας μας έπαιρνε αποφασιστικές προσπάθειες. Και να αστοχούσαμε δεν μας ένοιαζε, ξέραμε ότι θα τα βάλουμε. Όταν πήγε στο ματς στους 2π. δεν αγχωθήκαμε, έχουμε έμπειρους παίκτες με τόσα τρόπαια. Δεν αγχωθήκαμε. Ήμασταν όλοι αποφασισμένοι. Δεν μας ένοιαζαν τα μικρά λάθη, ήμασταν εκεί, παίξαμε σαν ομάδα».

 

Για την εμφάνιση του Δημήτρη Μωραΐτη: «Μπορεί να είναι σχετικά μικρός στην ηλικία αλλά παίζει με ωριμότητα. Εγώ τον χαίρομαι και βλέπω εκπληκτική βελτίωση. Δεν είναι εύκολο σε αυτή την ηλικία να έχει τόσο καθαρό μυαλό και να οργανώνει έτσι την ομάδα. Τα καλύτερα έρχονται για εκείνον στο μέλλον».

 

Για την νευρικότητα που υπήρχε στα προηγούμενα ματς: «Στα ματς με την Λευκορωσία και την Τουρκία υπήρχε ένα “πρέπει” και καλύψαμε την νευρικότητά μας με την ενέργειά μας».

 

Για τα δύο μεγάλα σουτ του στην 4η περίοδο: «Στην αρχή έχασα κάποιες φάσεις και λόγω κούρασης και λόγω κάποιων φάουλ που δεν δόθηκαν. Αποφάσισα να σουτάρω στο τέλος. Ο Σλούκας με βρήκε και τα έβαλα».

 

Για την άμυνα στον Σέιν Λάρκιν: «Είναι η χημεία που έχουμε όλα τα παιδιά. Έχεις και τον Παπαγιάννη πίσω, που είναι φόβητρο. Παίζουμε σαν ένα. Ο ένας υποστηρίζει τον άλλον. Αυτό είναι πολύ δύσκολο και πολύ μεγάλο».

 

Για τους Έλληνες που πήγαν στο γήπεδο: «Για τον κόσμο μας παίζουμε. Όσοι ήρθαν εδώ σήμερα ή μας είδαν από την τηλεόραση πιστεύω πως πήραν πολύ μεγάλη χαρά».