Αιχμηρή ανακοίνωση της ULEB για την Ευρωλίγκα

Σε ευθεία ρήξη με την Ευρωλίγκα (ECA) έρχεται η Ένωση Λιγκών του ευρωπαϊκού μπάσκετ (ULEB).

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της την κατηγορεί πως αδιαφόρησε πλήρως για τα εθνικά πρωταθλήματα και κατ’ επέκταση για τις εθνικές ομάδες σε ό,τι αφορά στον καταρτισμό του καλενταριού για τη νέα σεζόν.

Η ανακοίνωση της ULEB:

Στις 8 Απριλίου 2019 η ULEB και οι Λίγκες-μέλη της, ενημερώθηκαν από την Ευρωλίγκα (ECA) σχετικά με τις αλλαγές στο καλεντάρι για τη σεζόν 2019-2020.

Στις 19 Δεκεμβρίου 2018 όλες οι λίγκες έλαβαν ένα προσχέδιο χρονοδιαγράμματος για τη σεζόν 2019-2020 από την Ευρωλίγκα- ΕCA που είχε το ρόλο της βασικής ιδέας προκειμένου οι Λίγκες να προγραμματίσουν τα εγχώρια πρωταθλήματά τους, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Στις 13 Μαρτίου 2019 η ECA προσκάλεσε όλες τις λίγκες που είναι συμμέτοχες σε αυτή, σε ένα μίτινγκ στα γραφεία της, στην Βαρκελώνη.

Σε αυτό το μίτινγκ η ULEB και τα μέλη της ζήτησαν από την Ευρωλίγκα-ECA τις προϋποθέσεις για έναν καλύτερο διάλογο και διαφάνεια ώστε να είναι σε θέση να συνεργαστεί η ULEB με έναν πιο θετικό τρόπο, όπως είναι αναμενόμενο με τους μετόχους.

Σε αυτό το μίτινγκ δεν τέθηκε ζήτημα για κάποια σταθερή αλλαγή στο καλεντάρι, πέραν της πληροφορίας που έγινε γνωστή ότι το τελικό καλεντάρι θα επιβεβαιωθεί από το συμβούλιο της ECA στις 3 Απριλίου 2019. Μετά από αυτό το μίτινγκ ούτε η ULEB, ούτε τα μέλη της έλαβαν κάποια ενημέρωση με οποιονδήποτε τρόπο σχετικά με τις πολύ σημαντικές τροποποιήσεις που έγιναν.