Ασημένιο μετάλλιο οι Ελληνίδες στο Water Polo

Συντάκτης: Share:

Πάλεψαν στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Βελιγράδι οι κοπέλες της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης Νεανίδων, απέναντι στις ΗΠΑ (το βράδυ της Δευτέρας 8/8), αλλά στο τέλος λύγισαν, ηττήθηκαν με 10-8 και κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο.        

Με τα ασημένια παγκόσμια μετάλλια στο στήθος και  περηφάνια επέστρεψαν την σήμερα (9/8) το μεσημέρι από το Βελιγράδι τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης Νεανίδων, μαζί με την υπόλοιπη αποστολή, καμαρώνοντας για τη νέα μεγάλη διάκριση των υποδομών του αθλήματος.

Στο αεροδρόμιο τους επεφύλαξαν αποθεωτική υποδοχή, με ανθοδέσμες, χειροκροτήματα και επευφημίες οι εκπρόσωποι της ΚΟΕ, συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, αλλά και απλοί φίλαθλοι. Μαζί με την αποστολή επέστρεψε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Από πλευράς ΚΟΕ την αποστολή υποδέχθηκαν το μέλος του ΔΣ και υπεύθυνη έφορος πόλο Γυναικών Εύη Μωραϊτίδου, ο έφορος Εθνικών ομάδων υποδομών Δημήτρης Κύρκος, η ομοσπονδιακή προπονήτρια των Γυναικών Αλεξία Καμμένου και ο συνεργάτης της Τάσος Πυρπιρής και ο διευθυντής της Ομοσπονδίας Γιώργος Χριστοφοράτος.

Στην αποστολή ήταν οι εξής 13 πολίστριες: Δέσποινα Ανδρεάδη, Δέσποινα Καλογεροπούλου, Μαρία Καραγιάννη, Αριάδνη Καραμπέτσου, Ευτυχία Κωνσταντοπούλου, Διονυσία Κουρέτα, Βασιλική Λασκαρίδου, Στεφανία Σάντα, Χριστίνα Σιούτη, Σοφία Τορνάρου, Φωτεινή Τριχά, Ευφροσύνη Τσιμάρα, Νεφέλη Χαλδαίου. Μαζί τους η ομοσπονδιακή τεχνικός Ευτυχία Καραγιάννη, η συνεργάτης Κατερίνα Οικονομοπούλου, ο φυσιοθεραπευτής Σταμάτης Φώτογλου, η διεθνής διαιτητής Ναταλία Μαρκοπούλου και ο αρχηγός αποστολής, μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Γιώργος Κανελλόπουλος.