Αυγενάκης: «Ο αθλητικός νόμος θα μεταβληθεί»

Συντάκτης: Share:

Παρουσία του νέου Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη , μόλις λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, πραγματοποίηθηκε την Τρίτη η συνεδρίαση της ολομέλειας της ΕΟΕ.

Τον Υφυπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος ο οποίος του σύστησε ένα προς ένα, όλα τα μέλη της Ολομέλειας.

Ο κ. Αυγενάκης, από την πλευρά του, τόνισε: «Να σας ευχαριστήσω κι εγώ, γιατί μου δίνετε τη δυνατότητα να είμαστε για πρώτη φορά όλοι μαζί. Θέλω να συνεργαστούμε και θέλω να νιώθετε ότι το Υπουργείο Αθλητισμού δεν είναι Υπουργείο ποδοσφαίρου. Είναι Υπουργείο Αθλητισμού όσο τουλάχιστον θα βρίσκομαι στο τιμόνι του, τιμώντας την επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να μου εμπιστευτεί το νευραλγικό αυτό πόστο, το εξαιρετικά σημαντικό χαρτοφυλάκιο και να συνεργαστούμε μαζί, εφόσον το επιθυμείτε κι εσείς, να συνεργαστούμε στενά, έντιμα, καθαρά και κυρίως με στοχοπροσήλωση, ώστε να πάμε τον αθλητισμό πιο ψηλά, να φέρουμε περισσότερες οικογένειες μέσα στα γήπεδα και την άθληση και να ενισχύσουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, γιατί εκ των πραγμάτων αυτός είναι ο πνεύμονας.

Η κατάσταση της χώρας είναι γνωστή σε όλους, αλλά εμείς πρέπει να ενισχύσουμε τον αθλητισμό και πρέπει να αντιμετωπίζουμε από κοινού όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες, καθώς η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα η οποία διακρίνει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες σας, θα φέρουν πιο εύκολα τις λύσεις. Εγώ είμαι άνθρωπος του αποτελέσματος, δεν θέλω να μιλώ αλλά να πράττω, κάτι το οποίο πιστεύω ότι επιζητά η ελληνική κοινωνία και σε αυτή την προσπάθεια θέλω να γίνουμε καλοί συνεργάτες κι αν στη διάρκεια της διαδρομής γίνουμε και φίλοι, θα είναι ευχής έργον. Ξέρετε πολλά και είστε χρήσιμοι σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε συνολικά για τον αθλητισμό της χώρας και μπορείτε να βοηθήσετε και να συμβάλετε στην πραγματική ποιοτική αναβάθμιση του έργου που παράγεται σήμερα. Αφού ενημερωθώ θα έχω συνάντηση μαζί σας για όλα τα ζητήματα και θέλω να τονίσω ότι ο αθλητικός νόμος θα μεταβληθεί, αλλά δεν θα καταργηθεί, καθώς ότι καλό υπάρχει θα διατηρηθεί. Μέσα από έναν διάλογο ειλικρινή και μέσα από την ωριμότητα που υπάρχει στην κοινωνία μας, να εφαρμόσουμε τις όποιες αλλαγές».

 

Δείτε Επίσης

Scroll Up