Διαβουλεύσεις του Τόμας Μπαχ με μέλη της ΔΟΕ για τις συνέπειες της παμδημίας

Συντάκτης: Share:
Τόμας Μπάχ: «Προετοιμαζόμαστε για μια επιτυχημένη διοργάνωση»

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, πραγματοποίησε σειρά διαβουλεύσεων με μέλη της ΔΟΕ, προκειμένου να συζητήσουν τις συνέπειες της πανδημίας κορονοϊού που οδήγησε στην αναβολή έως το 2021 των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

Επαφές του αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνόδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου, εξ αποστάσεως, λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα που ελήφθησαν λόγω του κορονοϊού.

Τα εκατό μέλη χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες ανάλογα με τη γλώσσα και τις ζώνες ώρας. Ο Τόμας Μπαχ ήθελε να συγκεντρώσει τις απόψεις των μελών, ιδίως «σχετικά με τη διαδικασία διαχείρισης των συνεπειών της πανδημίας του κορωναϊού», όπως ανέφερε πηγή κοντά στην ΔΟΕ στο AFP. Ο Γερμανός πρόεδρος της ΔΟΕ  ήθελε να ακούσει «τις σκέψεις, τις ιδέες και τις εμπειρίες όλων των μελών σε όλο τον κόσμο» για τις συνθήκες και ήταν η πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης στην υγεία που συμβουλεύτηκε συγκεκριμένα τα μέλη σχετικά με τις συνέπειες της πανδημίας.

Ο Μπαχ παραδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα ακυρωθούν εάν δεν μπορούν να διεξαχθούν το 2021.

Στις 14 Μαΐου, η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι είχε αποδεσμεύσει κεφάλαια ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων (740 εκατομμύρια ευρώ) για να ξεπεράσει την κρίση που συνδέεται με τον κοροναϊό που έχει «πολύ σοβαρό» αντίκτυπο στο ολυμπιακό κίνημα.

Scroll Up