Εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Τόκιο ο Χρήστος  Βολικάκης

Συντάκτης: Share:

Ο Βολιώτης ποδηλάτης Χρήστος Βολικάκης σφράγισε και τυπικό το εισιτήριό του για το Τόκιο μετά την ολοκλήρωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Ο πρωταθλητής της ποδηλασίας θα αγωνιστεί το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, διεκδικώντας το μοναδικό μετάλλιο που λείπει από την συλλογή του.

Ο Βολικάκης δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για ιατρικούς λόγους αλλά ούτε αυτό δεν τον εμπόδισε να σφραγίσει και τυπικά το εισιτήριο για το Τόκιο.

Έτσι, ο Χρήστος Βολικάκης θα αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τέταρτη φορά.

 

Ο Κυπελλούχος κόσμου ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας στο Βερολίνο, καταλαμβάνοντας την 14η θέση στο όμνιουμ, αλλά πανηγυρίζοντας και επίσημα την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς.

 

«Χρυσός» στο όμνιουμ ήταν ο Γάλλος Μπενζαμέν Τομά και τον ακολούθησαν στο βάθρο ο Ολλανδός Γιαν Βίλεμ Φαν Σιπ και ο Βρετανός Μάθιου Γουόλς.

Ο Χρήστος Βολικάκης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό, στο facebook:

 

«Περάσαμε από χίλια κύματα χαρήκαμε νίκες, στενοχωρηθήκαμε από ήττες, σηκώσαμε την Ελληνική σημαία ψηλά όπως οφείλουμε να κάνουμε παλέψαμε σκληρά δύο χρόνια για την πολυπόθητη ολυμπιακή πρόκριση, φτάσαμε εδώ στο Βερολίνο άρρωστοι και ταλαιπωρημένοι αλλά δεν το βάλαμε κάτω και να που ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε σήμερα και επίσημα την πρόκριση μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Τέταρτοι Ολυμπιακοί Αγώνες για μένα και νιώθω πιο διψασμένος από ποτέ για διάκριση. Σας ευχαριστώ πολύ όλους που είστε κοντά μου , από εσάς παίρνω δύναμη».