Πινγκ Πονγκ: Οι αποφάσεις της Ομοσπονδίας – Στην Θεσσαλονίκη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων-νεανίδων 

Συντάκτης: Share:

Σημαντικές αποφάσεις έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Φ.ΟΕπ.Α., κατά την τελευταία του συνεδρίαση.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Φ.ΟΕπ.Α., μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στα σωματεία το 60% από τα καταβληθέντα παράβολα συμμετοχής για τα διασυλλογικά πρωταθλήματα και τις μεταγραφές της σεζόν 2020-2021, ότι ανανεώνει τη σύμβαση με τον εθνικό προπονητή Κώστα Βατσακλή κι ότι δημιουργεί την Επιτροπή Διεθνών Διοργανώσεων, όπως και την Επιτροπή marketing και εύρεσης πόρων. Στο πλαίσιο υποστήριξης της Επιτροπής για την προώθηση και την προβολή του αθλήματος η ομοσπονδία συνάπτει συμφωνία με τον βετεράνο αθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης και επαγγελματία μαρκετίστα Νίκο Γραμμένο ως media manager και υπεύθυνο marketing. Αποφασίστηκε επίσης, ότι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων-νεανίδων τον Ιούλιο θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη και το αντίστοιχο ανδρών-γυναικών, που θα κλείσει τον προσεχή Σεπτέμβριο την τρέχουσα περίοδο, στην Αττική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας:

«Το Δ.Σ. της ΕΦΟΕΠΑ στην συνεδρίαση υπαριθμ.5 της 16ης Ιουνίου 2021 αποφάσισε :

  1. Την επιστροφή προς τα σωματεία του 60% από τα καταβληθέντα παράβολα συμμετοχής στα διασυλλογικά πρωταθλήματα και μεταγραφών της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021.

Το σκεπτικό της απόφασης

Κατόπιν της προηγούμενης αποφάσεως του Δ.Σ. περί ματαίωσης των διασυλλογικών πρωταθλημάτων λήφθηκαν υπόψη

α. Οι εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που προέκυψαν στο κοινωνικό και αθλητικό χώρο εξαιτίας της υγειονομικής πανδημίας.

β. Η τέλεση μικρού αριθμού αγωνιστικών ημερών στα διασυλλογικά πρωταθλήματα.

γ. Η οικονομική ζημία που υπέστησαν τόσο τα σωματεία όσο και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α..

δ. Η καταβολή παγίων εξόδων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε ότι αφορά στην υποστήριξη της αγωνιστικής δραστηριότητας, μέρος των οποίων καλύπτεται από τα παράβολα

  1. Την τέλεση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων – Νεανίδων στην Θεσσαλονίκη & του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών στην Αττική.

Το σκεπτικό της απόφασης

Ως αναφορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων στην Θεσσαλονίκη:

α. Η Θεσσαλονίκη ως μεγάλο αστικό κέντρο που προσφέρει πολλές δυνατότητες διαμονής και διατροφής αθλητών – σωματείων.

β. Η αγωνιστική εγκατάσταση που επιλέχθηκε είναι Εθνικό Αθλητικό Κέντρο και πληροί τις προδιαγραφές του αγωνιστικού χώρου ενώ δίνεται η δυνατότητα ειδικού χώρου προθέρμανσης.

γ. Η πόλη της Θεσσαλονίκης φιλοξένησε διοργάνωση Πανελλήνιου Πρωταθλήματος τελευταία φορά πριν δεκατέσσερα χρόνια.

δ. Την τελευταία δεκαετία το συγκεκριμένο Πρωτάθλημα διοργανώθηκε στην Αττική οκτώ αγωνιστικές περιόδους.

Ως αναφορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στην Αττική :

α. Δύο συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους διοργανώθηκε στην περιφέρεια.

β. Εκ των πέντε Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 τα τρία διοργανώνονται στην περιφέρεια και τα δύο στην Αττική.

  1. Την στελέχωση της Επιτροπής Διεθνών Διοργανώσεων ως εξής:

Συγκροτείται Επιτροπή Διεθνών Διοργανώσεων με αρμοδιότητες, την διερεύνηση των δεδομένων ως προς το είδος της διεθνούς διοργάνωσης, τον τόπο και τον χρόνο και την κατάθεση ολοκληρωμένων σχετικών προτάσεων προς το Δ.Σ.

Απαρτίζεται από τους Σ. Παπασάβογλου Γ.Γ. Ε.Φ.Ο.Επ.Α. – Πρόεδρος Επιτροπής

και μέλη Π. Τζόβολος Πρόεδρος Τ.Ε. Ε.Φ.Ο.Ε.π.Α. Κ. Κρόττα Διεθνής Επιδιαιτητής Α. Στάθης Τεχνικός Σύμβουλος Τ.Ε. Β. Ελλάδας

  1. Την στελέχωση της Επιτροπής marketing και εύρεσης πόρων ως εξής:

Συγκροτείται Επιτροπή Προώθησης και Προβολής (marketing) με αρμοδιότητες, την επιλογή δράσεων και ενεργειών που θα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της δημοτικότητας του αθλήματος με στόχο οικονομικά και κοινωνικά οφέλη.

Απαρτίζεται από τους K. Παπαγεωργίου Πρόεδρος Ε.Φ.Ο.Επ.Α. – Πρόεδρος Επιτροπής Και μέλη Ε. Τέρπος Α΄ Αντιπρόεδρος Ε.Φ.Ο.Επ.Α Ξ. Στάθη Ειδικός Γραμματέας Ε.Φ.Ο.Επ.Α

  1. Την σύναψη συμφωνίας με το κ. Ν. Γραμμένο ως media manager & υπεύθυνο marketing

Εντός των πλαισίων της λειτουργίας και της υποστήριξης του έργου της Επιτροπής Προώθησης και Προβολής (marketing) και προσδοκώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο κατά το δυνατό εγγύτερο χρονικό διάστημα, η Ομοσπονδία συνάπτει συμφωνία με τον κ. Ν. Γραμμένο υλοποιώντας την εκκίνηση της όλης προσπάθειας.

  1. Την ελεύθερη συμμετοχή όλων των συλλόγων στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα.
  1. Την ανανέωση του συμβολαίου συνεργασίας με τον Εθνικό Ομοσπονδιακό Προπονητή Κωνσταντίνο Βατσακλή.
  1. Την ανάληψη καθηκόντων Γραμματέα Τοπικής Επιτροπής Β. Ελλάδας από τον κ. Δ. Καραΐσκο ύστερα από την παραίτηση, για προσωπικούς λόγους από την θέση, του Χ. Τριγωνά».