Αν δεν έκανε αλλαγές μπορεί και να κέρδιζε

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ας περιγράψουμε λίγο τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα Άρης-Λαμία. Ο Σαμόρα παίρνει την μπάλα πλάγια μέσα στη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων.

Η λογική λέει ότι εκεί ή κάθεσαι και περιμένεις να έρθουν κατά πάνω σου να σε μαρκάρουν ή παίρνεις την μπάλα και πας στο σημαιάκι του κόρνερ. Ή τέλος πάντων αν δεν έχεις άλλη επιλογή κάνεις ένα σουτ δυνατό… έξω για να περάσουν τα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Κοσταρικανός κάνει ένα χλιαρό σουτάκι στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Λαμίας.

Εκείνος μπλοκάρει και κάνει αμέσως βολέ μπροστά. Ο Σαμόρα με σπριντ τρέχει και φτάνει έξω από την περιοχή του Άρη, όπου υπάρχει παίκτης της Λαμίας με την μπάλα και… σταματάει. Βερστράτε και Κάρλσον, που έχουν μπει στο ματς λίγο νωρίτερα, απλά κοιτούν την μπάλα να περνά και να φτάνει στον Αμαράλ, ο οποίος κάνει τη σέντρα στο πίσω δοκάρι, όπου κανείς από τους επτά παίκτες του Άρη δε βλέπει ότι υπάρχει ο Μάλτσι, ο οποίος τελικά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Εδώ είναι η αφέλεια.

Η αυτοκτονία; Δεν είναι δυνατόν ένα ματς με 24 τελικές προσπάθειες να μην μπορείς να το κερδίσεις. Κι εντάξει, ο αντίπαλος τερματοφύλακας μπορεί να έκανε και το ματς της ζωής του, όμως αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία.

Η ισοπαλία με την Λαμία είναι γκέλα σε μία χρονική περίοδο που ο Άρης δείχνει να κάνει βήματα προς τα εμπρός. Το χθεσινό όμως ήταν ένα μεγάλο πισωγύρισμα. Το οποίο πάντως έδειξε και το πώς θα πρέπει να κινηθεί η ομάδα τον Ιανουάριο. Πλέον δεν είναι μόνο οι μεταγραφές, αλλά είναι σίγουρο πως στο κάδρο μπαίνουν και οι αποδεσμεύσεις.

Όπως επίσης θα πρέπει να τονιστεί το εξής κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Αν ο Μάντζιος χθες δεν έκανε καμία αλλαγή, μπορεί και να κέρδιζε ο Άρης…