ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτοί είναι οι ΠΕΝΤΕ που κατηγορούνται ως οι ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης που κατέληξε στη δολοφονία του Γ.Λυγγερίδη – VIDEO

Συντάκτης: Share:

Η Αστυνομία προχώρησε σήμερα σε μαζικές συλλήψεις εκατοντάδων οπαδών, μεταξύ των οποίων και πολλών μελών του ηγετικού πυρήνα των οργανωμένων της «Θύρας 7» που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη τον περασμένο Δεκέμβριο στο Ρέντη.

Σε κάθε περίπτωση, το ενδιαφέρον των αρχών εστιάζεται κυρίως στην πεντάδα των προσώπων που θεωρούνται ως ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης.

Σύμφωνα με το Star, πρόκειται για άτομα που στρατολογούσαν και έκαναν πλύση εγκεφάλου σε 16χρονους και 20χρονους και τους μετέτρεπαν σε «φονικές μηχανές».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα πέντε «κεφάλια» είναι:

Ο Ι.Α, αρχηγικό μέλος της Θύρας 7.Ο συγκεκριμένος εντοπίστηκε χθες το απόγευμα σε καφετέρια στα Ιωάννινα μαζί με μια φίλη του. Είχε στην κατοχή του 5.000 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα και οι αρχές δεν αποκλείουν να προσπαθούσε να διαφύγει στην Αλβανία.

Άλλο ένα πρόσωπο που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός είναι ο γνωστός πλέον μάνατζερ του τράπερ. Όταν είχε εξεταστεί από τις αρχές είχε πει: «Εγώ μετέφερα ένα πανό και έφυγα». Σύμφωνα με το Star, μετά τη δολοφονία Λυγγερίδη είχε συναντηθεί με τον 18χρονο,που είναι προφυλακισμένος, δια ζώσης.

Πρόσωπο με το παρατσούκλι «Ρουμάνος», που είναι άλλος ένας από τους κατηγορούμενους για ηθική αυτουργία. Στις 03/04 ήταν ένα από τα άτομα τα οποία είχαν συμμετοχή σε συμπλοκή έξω από το «Καραϊσκάκης», με άλλους οπαδούς του Ολυμπιακού.

«Κοκός», 31 ετών. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα από τα δύο όπλα τα οποία έχουν εντοπιστεί στις έρευνες των αρχών.

Τέλος, ο «Σαρκ», 31 ετών. Πρόκειται για οργανωμένο οπαδό στον σύνδεσμο του Ολυμπιακού στη Δυτική Αττική. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ένας αστυνομικός δέχτηκε επίθεση με ρόπαλο και πήγε στο 401. «Νόμιζα ότι ήταν κλέφτες» υποστήριξε.