Άδικη κοινωνία, άλλους τους ανεβάζεις, κι άλλους τους κατεβάζεις…

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει καταφέρει να αντιστρέψει τους ρόλους στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι μεγάλες ομάδες της Αθήνας… σκίζουν τα ιμάτιά τους για την αδικία, που λένε, ότι υφίστανται από τον… δυνάστη του βορρά, τον ΠΑΟΚ! Είναι να γελάει και να κλαίει κανείς ταυτόχρονα, με την στάση των ομάδων του πρώην ΠΟΚ, ιδίως του Ολυμπιακού, ο οποίος θεωρεί αδιανόητη δεύτερη χρονιά χωρίς πρωτάθλημα.

Καμία διάθεσης χαλάρωσης. Δεν αντιλαμβάνονται, ότι εάν πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα, ούτε ο πλανήτης θα… καταστραφεί, ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο Παναθηναϊκός.

Το επιχείρημα του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, ότι έχουν καλύτερες ομάδες και τους εκμεταλλεύεται ο Σαββίδης, που έχει την διαιτησία, προκαλεί ευθυμία. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

Η πρόοδος του ελληνικού ποδοσφαίρου απαιτεί σεβασμό των θεμελιωδών κανόνων του αθλήματος. Συμφιλίωση με την ήττα, με την ιδέα, ότι υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να παίρνεις μόνιμα το πρωτάθλημα. Αφήνεις να το πάρεις και κανένας άλλος εάν έχει καλύτερη και ωριμότερη ομάδα στην παρούσα φάση.

Με επικές ατάκες τύπου Μήτση Κωνσταντάρα… «άδικη κοινωνία, άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις» στην αξέχαστη ελληνική ταινία, ή υστερικές κραυγές, δεν πάει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γίνεται περίγελος διεθνώς.

Η αλλαγή αποτελεί νομοτέλεια του πλανήτη. Η γη υφίσταται  γεωλογικές διεργασίες ανά εκατοντάδες ή εκατομμύρια χρόνια που αλλάζουν ακόμα και την μορφή της.  Ο πολιτισμός μεταφέρθηκε πολλές φορές ανά τους αιώνες από την ανατολή στην δύση και το αντίστροφο. Όλα γίνονται. Μόνο ο τίτλος του ελληνικού πρωταθλήματος δεν μπορεί να φύγει από την πρωτεύουσα;

Το μεγάλο στοίχημα είναι, πλέον, στα χέρια του ΠΑΟΚ. Ο τρόπος που το σωματείο στην ολότητά του θα διαχειριστεί την διαφαινόμενη κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος ή του νταμπλ.

Συμπερασματικά – και για να μην λέμε μόνο για τους άλλους – η εγκαθίδρυση μίας νέας νοοτροπίας στην Τούμπα, σε πολλά επίπεδα, με το βλέμμα στο μέλλον και στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, είναι απαραίτητη.

Μόνο έτσι το πρωτάθλημα του 2019 δεν θα αποτελέσει πυροτέχνημα, όπως έγινε το 1976 και το 1985!