Αν ο Μάντζιος ήταν ξένος…

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ο Άρης έφυγε θριαμβευτής από την Τούμπα. Και δε γίνεται εκτός «κάδρου» να μείνει και ο προπονητής. Ναι οι παίκτες σίγουρα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά κι αυτός φέρει σοβαρό μερίδιο ευθύνης.

Η αλήθεια είναι πως η φετινή σεζόν, μέχρι στιγμής, κυλάει περίεργα για τον Άκη Μάντζιο. Έπειτα από κάθε ήττα, «φωνές», «σταύρωμα» και «να φύγει». Απόψεις χωρίς απόλυτη ποδοσφαιρική λογική, με την έννοια ότι έδωσε πέρσι πολύ θετικά δείγματα γραφής, ενώ και φέτος, με τις απαιτήσεις σίγουρα να έχουν ανέβει, αφήνει για την ώρα το στίγμα του στην ομάδα. Ναι, θα γίνει κριτική και γίνεται κριτική, αλλά πάντα θα πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη όλα τα δεδομένα.

Και ποια είναι αυτά; Καταρχάς έχει την στήριξη του ιδιοκτήτη. Από τον Θόδωρο Καρυπίδη ουδέποτε τέθηκε απομάκρυνσής του. Από εκεί και πέρα, η ομάδα αυτή τη στιγμή στο γήπεδο έχει πάρει 20 βαθμούς, με τις όποιες γκέλες κι αν έχει κάνει. Και υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι στην 3η θέση, πάνω από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Και συνεχίζουμε: Ο Άρης έπειτα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα βρήκε τα πατήματά του και παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Με εξαίρεση αυτό που έγινε με τον ΠΑΣ.

Δε γίνεται όλοι οι άλλοι προπονητές να βαφτίζονται «στρατηγοί» κι όταν τους κερδίζει ο Μάντζιος να είναι απλά «Κυριακή». Και τον Γιοβάνοβιτς κέρδισε και τον Λουτσέσκου και τον Γιαννίκη (όχι δεν κάνω λάθος. Θυμηθείτε πως ήρθε η ήττα).

Δεν πρόκειται για αγιογραφία του Μάντζιου. Ούτε υπάρχει καμία διάθεση αβάντας. Απλά μερικές φορές αναρωτιέμαι, αν στην κατάληξη του επιθέτου υπήρχε «-ιτς» ή ήταν Πορτογάλος ή Ισπανός, τι θα λέγα(με)τε τώρα.