Ας μιλήσουμε για… μαθητευόμενους μάγους

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Ο Καρυπίδης, η κουβέντα με παίκτες και ο Ένινγκ!

Ας γυρίσουμε μερικούς μήνες πίσω. Ας πάμε στις 29 Αυγούστου του περασμένου χρόνου, όταν και η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωνε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Άγγελο Χαριστέα.

Πρώτη του δουλειά σε αυτό το πόστο και σε μία περίεργη εποχή, μιας και ως διευθυντής ποδοσφαίρου του Άρη δεν θα είχε τη δυνατότητα να παρέμβει στην ομάδα. Να επιλέξει παίκτες δηλαδή. Άλλωστε ο σχεδιασμός και η υλοποίησή του είχαν ήδη ολοκληρωθεί. Ακόμη και η μεταγραφή-δανεισμός του Αμπού Μπα, που έγινε επί των ημερών του δεν ήταν δικό του θέμα, αλλά της προηγούμενης κατάστασης.

Λίγες ημέρες αργότερα έρχεται το πρώτο… χτύπημα στη νέα εποχή στον Άρη. Ο Σάββας Παντελίδης, μετά την ήττα στο Βόλο ανακοινώνει ότι φεύγει από την ομάδα και ξαφνικά η ομάδα ψάχνεται για προπονητή, ενώ το πρωτάθλημα έχει ήδη ξεκινήσει. Αυτό ήταν το πρώτο καλό τεστ για τον Χαριστέα. Μαζί με τον Καρυπίδη έφτιαξαν το προφίλ προπονητή που έψαχναν, κατέληξαν σε υποψήφιους έγιναν επαφές κα συζητήσεις, αλλά επί της ουσίας κατέληξαν στον άνθρωπο που από την αρχή είχε βάλει στο τραπέζι ο Χαριστέας. Τον Μίχαελ Ένινγκ. Εκ του αποτελέσματος, δεν χρειάζεται να πούμε αν ήταν καλή ή κακή επιλογή. Η ομάδα απέκτησε αγωνιστική φιλοσοφία και ταυτότητα, πέτυχε τον έναν στόχο της και διεκδικεί ακόμη έναν. Και φυσικά ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Γερμανού για του χρόνου.

Στο μεσοδιάστημα λήφθηκε η απόφαση να μη συνεχιστεί η συνεργασία με τους Μιτζέν Μπάσα και Χαμζά Γιουνές. Την υπόθεση λύση συμβολαίων ανέλαβε ο Χαριστέας. Αμφότεροι οι ποδοσφαιριστές αποχώρησαν και μάλιστα με εξαιρετικά φιλικό τρόπο. Και όσοι δεν το πιστεύουν ας ανατρέξουν στις δηλώσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς από τους δυο τους.

Έρχεται ο Γενάρης του 2020 και μαζί ένα ακόμη χτύπημα. Ο Άρης δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός και τα πλάνα, πάνε στην άκρη και οι Κιτρινόμαυροι καλούνται να διαχειριστούν μια κατάσταση. Υπό κανονικές συνθήκες, οι όποιες κινήσεις γίνονταν θα έφερναν και αποχωρήσεις. Δεν υπήρξε ωστόσο καμία διαρροή περί εκείνων που δεν υπολογίζονταν και ήταν να φύγουν. Εξαίρεση οι Κωνσταντινίδης, Μενέντεθ και Ντουάρτε. Ο δύο έφυγαν, ο άλλος έμεινε, όμως ας μην το αναπτύξουμε τώρα…

Όλο αυτό το διάστημα, ο Άρης «έφτιαξε» και αποδυτήρια. Κι αν αυτό πιστώνεται στον Μίχαελ Ένινγκ και τους συνεργάτες του, ένα μεγάλο ποσοστό πάει και στον sports director. Κράτησαν την ομάδα μαζί με τον Τόλη Τερζή όσο γινόταν η αναζήτηση προπονητή. Λύθηκαν εν τη γενέσει τους θέματα που δημιουργήθηκαν. Συμμαζεύτηκε η κατάσταση. Ο Άρης έγινε ξανά «ομάδα» κι αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο.

Πάμε στον καιρό λίγο πριν τον κορωνοϊό. Κακά τα ψέματα υπήρξαν οικονομικά ζητήματα, ίσως όχι σε τόσο μεγάλη έκταση όσο είχαν παρουσιαστεί από συγκεκριμένες «πηγές». Περίεργη κατάσταση για να την διαχειριστεί ο οποιοσδήποτε. Απλά να αναφέρω τούτο: καμία προσφυγή, λίγη υπομονή κι όταν ήρθε ο καιρός και λεφτά μπήκαν στα ταμεία και στους λογαριασμούς και η κατάσταση, αν μη τι άλλο, εξομαλύνθηκε.

Ενδεχομένως να υπάρχουν κι άλλες, μικρές ίσως, λεπτομέρειες που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας, οι οποίες ίσως και να «ενίσχυαν» τη θέση και του Χαριστέα και του Ένινγκ. Δεν βγήκαν προς τα έξω, προφανώς γιατί αμφότεροι δεν έχουν να αποδείξουν κάτι σε κάποιον και ιδιαίτερα σε εκείνους που ακόμη και σήμερα τους χαρακτηρίζουν… μαθητευόμενους μάγους. Και ιδιαίτερα τον Χαριστέα…

Στο σήμερα, ο Άρης ετοιμάζεται να επιστρέψει σε δράση, ενώ παράλληλα καλείται να προετοιμαστεί και για την επόμενη χρονιά, με ban ή χωρίς ban από τη FIFA. Πολλοί κάνουν λόγο για νέο στοίχημα του ποδοσφαιρικού τμήματος και των μελών του. Ίσως να είναι φαν του «αθλήματος». Στον Άρη πάντως στοιχήματα δεν βάζουν, αλλά στόχους. Κάποιους πέτυχαν, κάποιους θα πετύχουν και κάποιους όχι. Έτσι είναι η ζωή και το ποδόσφαιρο.

Είναι πραγματικά όμως απορίας άξιον: Κακά τα ψέματα κάποιοι έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Χαριστέα. Το ποιοι και γιατί δεν είναι της παρούσης. Από την πρώτη μέρα τον χτυπάνε κι όσο πετυχαίνει στόχους ακόμη περισσότερο. Ο κόσμος όμως κι ας φαίνεται υπερβολικό, έχει αλάθητο κριτήριο. Μπορεί να επηρεάζεται και να ακολουθεί σαν μάζα, αλλά πάντα στο τέλος καταλαβαίνει ποιος προσφέρει και ποιος όχι. Ξεκάθαρα «πρόβλημα» τους είναι ο Καρυπίδης κι επειδή ο Χαριστέας είναι επιλογή Καρυπίδη, τώρα έστρεψαν τα βέλη τους στον διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος. Λάθος κίνηση να ξέρετε…

Scroll Up