Δύο ώρες με τον Άλαν Πάρντιου…

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ήμουν από τους τυχερούς (και θα εξηγήσω σε λίγο τι εννοώ), που πέρασε λίγες ώρες μαζί με τον Άλαν Πάρντιου. Το νέο προπονητή του Άρη. Νέο στα… χαρτιά διότι μιλάμε για έναν πολύπειρο τεχνικό.

Το «τυχερός» πηγαίνει στο ότι δεν είναι δα και καθημερινή ρουτίνα να βρίσκεσαι και να συζητάς με έναν άνθρωπο που έχει φάει με το κουτάλι τα γήπεδα της Αγγλίας. Τριακόσιοι τόσοι αγώνες στην Premier League, συμμετοχές σε τελικούς Κυπέλλου, επιτυχίες, νίκες, ήττες, Ευρώπη. Υπό άλλες συνθήκες ενδεχομένως και να έμπαινα στη διαδικασία να του ζητήσω ένα αυτόγραφο. Όχι ότι δεν πέρασε από το μυαλό μου, να ξέρετε… Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχουμε μία επαγγελματική σχέση. Όπως άλλωστε είπε και ο ίδιος: «Εσείς είστε εδώ για να με κρίνετε. Στα καλά και στα δύσκολα. Κατανοώ ότι αυτή είναι η δουλειά σας». Και πώς να μην το κατανοεί δηλαδή, με τόσα που έχει ζήσει.

Το αν θα είναι καλός ή κακός προπονητής για τον Άρη θα φανεί στην πορεία. Προφανώς και θα κριθεί από το έργο, εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Στα αποδυτήρια, μέσα στην ομάδα δηλαδή. Και θα γίνει απόλυτα ακριβοδίκαια και σωστά.

Εγώ γνώρισα έναν άνθρωπο διψασμένο για ποδόσφαιρο. Για νίκες και επιτυχίες. Κι ας είναι στα 61 του. Πιστέψτε, αν κάποιος έχει στο μυαλό του ότι ήρθε για τουρισμό στην Ελλάδα, να πάρει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και να φύγει, κάνετε λάθος. Ευγενικότατος, επικοινωνιακός. Με απόλυτη διάθεση να ξεκαθαρίσει πράγματα και καταστάσεις. Τι ήρθε να κάνει εδώ και τι θέλει να πετύχει.

Ουδεμία διάθεση να του κάνω αγιογραφία. Όλα θα φανούν στο μέλλον, είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμη για κρίσεις, σκέψεις και συγκεκριμένες απόψεις. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι ένας άνθρωπος που σε κερδίζει με τις γνώσεις του για το ποδόσφαιρο. Με τον τρόπο που μιλάει.

Ήθελε να είναι ξεκάθαρος από την αρχή, ότι, με τους δημοσιογράφους, τους ρεπόρτερ του Άρη θα υπάρχει επαφή, μέχρι εκεί που πρέπει όμως. Κατανοεί ότι μέσω ημών θα μπορεί να επικοινωνεί με τον κόσμο και να εξηγεί τι κάνει στην ομάδα, για να μπορούν και οι φίλοι των Κιτρινόμαυρων να κατανοούν τι… παίζει.

Βγάζοντας απ’ έξω το αγωνιστικό για το οποίο θα κριθεί εν καιρώ, ο Άλαν Πάρντιου είναι ένας άνθρωπος από τον οποίο ο Άρης μπορεί να κερδίσει πολλά πράγματα. Σε φιλοσοφία, τρόπο λειτουργίας και νοοτροπία.

Όλα τα υπόλοιπα εν καιρώ…