Ένα τέλος, μία αρχή και οι θεωρίες συνωμοσίας

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Ένα τέλος, μία αρχή και οι θεωρίες συνωμοσίας

Η είδηση της παραίτησης του Άγγελου Χαριστέα από τον Άρη χαρακτηρίστηκε από πολλούς σαν «βόμβα». Ως μη αναμενόμενη εξέλιξη. Σαν κάτι που τους εξέπληξε.

Για όσους γνώριζαν όμως, ήταν μάλλον μια αναμενόμενη κίνηση. Κάτι που αργά ή γρήγορα θα ερχόταν, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα το πράγμα… φαινόταν. Η κοινή παρουσία τους στη συνέντευξη Τύπου του καλοκαιριού, «έδειξε» πως κάτι άλλο θα γινόταν τελικά, ωστόσο ακολούθησαν πολλά με αποκορύφωμα, όλα όσα συνέβησαν από το βράδυ της Πέμπτης του αποκλεισμού από την Κοβαλίβκα κι έπειτα.

Από εκεί και πέρα, έχοντας το «μειονέκτημα» να διαβάζω τι γράφεται στα social media, αλλά και τοποθετήσεις πολλών συναδέλφων, θέλω να πω μόνο το εξής: ο καθένας μπορεί να γράφει το μακρύ και το κοντό του. Κανείς δεν γνωρίζει πώς ακριβώς οδηγήθηκαν τα πράγματα στο διαζύγιο, παρά μόνο ο Καρυπίδης και ο Χαριστέας. Τα υπόλοιπα είναι θεωρίες, καφενεία και «να ‘χαμε να λέγαμε».

Από εκεί και πέρα, προφανώς και το πρέπον σε αυτή τη περίπτωση είναι να αποφευχθεί η ανθρωποφαγία. Το αν έκανε ή όχι ο Χαριστέας για τη δουλειά θα το κρίνει η ιστορία. Πρέπει ωστόσο να του πιστωθεί ότι κατάφερε πέρσι να «κρατήσει» μια ομάδα με πολλά προβλήματα και να βγει στην Ευρώπη. Όσοι ασχολούνται με τα του Άρη μπορούν να καταλάβουν τι εννοώ. Όπως επίσης και το γεγονός ότι μαζί με τον Καρυπίδη πέτυχαν να είναι έτοιμοι και να προχωρήσουν άμεσα στον αγωνιστικό σχεδιασμό με πλάνο και προγραμματισμό. Να επιλέξουν μαζί παίκτες και να «δημιουργήσουν» το ρόστερ της σεζόν.

Επίσης πρέπει να του «χρεωθεί» όμως και η εισήγηση να παραμείνει ο Ένινγκ. Νομίζω πως με την κίνησή του να παραιτηθεί από την Παρασκευή, δείχνει ότι ανέλαβε την ευθύνη γι’ αυτό που του αναλογεί. Και φαντάζομαι πως το αναγνωρίζει και ο ίδιος.

Από εκεί και πέρα, ο Χαριστέας δεν παραιτήθηκε ούτε γιατί έφυγε ο Ένινγκ, ούτε γιατί του έκανε πρόταση ο Τζιτζικώστας για να αναλάβει αντιπεριφέρεια. Ούτε ο Καρυπίδης αποδέχθηκε την παραίτηση επειδή δεν ήθελε τον Χαριστέα στην ομάδα. Υπάρχουν πολλά, ωστόσο από τη στιγμή που αμφότεροι αποφάσισαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, δεν θα αρχίσουμε κι εμείς το «μακρύ και το κοντό μας». Και φυσικά ο Χαριστέας είναι κεφάλαιο για τον Άρη και δεν πρέπει να «καεί». Ακόμη κι αν δεν βρίσκεται στην ομάδα.

Και πάμε στην επόμενη ημέρα. Το «αφεντικό» της ΠΑΕ το «πήρε επάνω» του. Επέλεξε τον Άκη Μάντζιο για προπονητή, αποφάσισε ριζικές αλλαγές στο τεχνικό τιμ και για την ώρα δεν θα πάρει τεχνικό διευθυντή. Πιστεύει ότι έτσι θα στρώσει η κατάσταση, έχει τα επιχειρήματά του για τις αποφάσεις του και ως ιδιοκτήτης, ως αυτός που πληρώνει από την τσέπη του, ούτως ή άλλως έτσι πρέπει να κάνει. Να παίρνει δύσκολες αποφάσεις δηλαδή, και είναι ξεκάθαρο πως η όποια επιτυχία του εγχειρήματος θα του πιστωθεί. Δείχνει μάλιστα αποφασισμένος να στηρίξει αυτή την προσπάθεια και μακάρι να δικαιωθεί.

Ο Άρης εδώ και λίγα 24ωρα έχει ξεκινήσει ένα νέο πλάνο. Μπαίνει σε μια νέα αφετηρία. Έχει νέο τιμονιέρη (Μάντζιο), ο οποίος με τη σειρά του καλείται να ανταποκριθεί στην μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Και μη νομίζετε ότι δεν τον ξέρει…

ΥΓ: Εντυπώσεις. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου των Καρυπίδη και Χαριστέα, ο δεύτερος ξεκάθαρα είπε ότι οι αποφάσεις που πρέπει να παίρνει δεν αφορούν μόνο το φέτος, αλλά και την επόμενη τριετία. «Είτε είμαι εδώ, είτε όχι» είπε χαρακτηριστικά, πρόταση που κάποιοι ηθελημένα την «πνίξανε». Είτε για να «χτυπήσουν» τον Καρυπίδη, είτε τον Χαριστέα.

Scroll Up