Ένας Άρης με την σφραγίδα του Χερμάν Μπούργος

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Άρης για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, όχι απλά ήταν ανταγωνιστικός, αλλά μάλλον στις λεπτομέρειες δεν κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα.

Οι Κιτρινόμαυροι έδειξαν ξανά απόλυτα διαβασμένοι και με σχεδόν απόλυτη προσαρμογή πάνω στις απαιτήσεις του αγώνα. Που ήταν πολύ διαφορετικός από το ματς πρωταθλήματος, μιας και ήταν μεγαλύτερης δυσκολίας και σημασίας. Και πλέον δεν θα είναι υπερβολή να πούμε ότι πλέον η ομάδα αποκτά στοιχεία από αυτά που θέλει ο Χερμάν Μπούργος, με τον Αργεντινό τεχνικό να έχει περάσει πολλά πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας.

Οι Κιτρινόμαυροι ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα και μπορεί να μην υπήρξαν συγκλονιστικές αλλαγές στον καταρτισμό της ενδεκάδας, αλλά ο τρόπος παιχνιδιού ήταν τελείως διαφορετικός. Για παράδειγμα, προτίμησαν να αφήσουν την μπάλα στον αντίπαλο και να τρέξουν στον χώρο. Ο Καμαρά ήταν περισσότερο στον άξονα παρά στα πλάγια της επίθεσης, όπου του αρέσκεται να παίζει κι αυτό είναι ξεκάθαρα έργο Μπούργος. Όπως και το συμπαγές σύνολο σε όλες τις γραμμές, με συγκεκριμένο προσανατολισμό και φιλοσοφία. Και ποια είναι αυτή; Να κλείσει χώρους, να κλέψει μπάλες και να τρέξει στον χώρο. Κάτι που δεν είχαμε δει φέτος.

Οι παίκτες μαθαίνουν τον Μπούργος και ο Μπούργος τους παίκτες. Τα ίδια πρόσωπα, αλλά με διαφορετικούς ρόλους με τον Αργεντινό τεχνικό πλέον να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην ομάδα. Και δεν το είδαμε μόνο την Κυριακή αυτό…