Ένας Οκτώβρης που θα κρίνει πολλά, αν όχι όλα

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Στα μισά της πρώτης διακοπής του πρωταθλήματος για φέτος βρισκόμαστε και μετά από έναν πρώτο απολογισμό όσων έχουμε δει σε αυτά τα πρώτα επτά παιχνίδια, είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε μπροστά.

Γιατί ως γνωστόν «δεν έχει εφευρεθεί ακόμα χρονομηχανή, ούτε καν χθες μπορούμε να πάμε…». Αν εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε μια φορά, στον ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν 300 φορές.

Ξεκινάει ένας Οκτώβρης όπου ουσιαστικά παίζεται αν όχι όλο, σίγουρα το μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν με τον ΠΑΟΚ να έχει πέντε παιχνίδια, εκ των οποίων τα τρία ντέρμπι. Ξεκινάει με Παναθηναϊκό την άλλη Κυριακή και τελειώνει με την ΑΕΚ στο τέλος του μήνα, ενώ ενδιαμέσως παρεμβάλλονται το ντέρμπι στο Καραϊσκάκης και δυο ματς με Λεβαδειακό και Αστέρα. Είναι το πιο δύσκολο πρόγραμμα που θα μπορούσε να έχει μια ομάδα, ειδικά που βρίσκεται σε διαδικασία «χτισίματος» και νέων βάσεων από τον προπονητή.

Αν και δεν φαίνεται κάποια ομάδα να θέλγει με την εικόνα της (παρά το 5/5 του Παναθηναϊκού) και δύσκολα θα υπάρξουν μεγάλες διαφορές, αυτή η σειρά των αγώνων για τον ΠΑΟΚ και η συγκομιδή σε αυτή θα κρίνει εν πολλοίς την συνέχεια. Σίγουρα το τι… ψάρια θα πιάσει η ομάδα του Λουτσέσκου τον Οκτώβρη θα δείξει και το πως θα κινηθεί η ομάδα και στις μεταγραφές του Ιανουαρίου.

Χρειάζεται σημαντική βελτίωση ο ΠΑΟΚ ειδικά μεσοεπιθετικά και επίσης χρειάζεται να ανέβουν παίκτες – κλειδιά, γιατί αλλιώς το πρόγραμμα (όχι μόνο του Οκτώβρη) θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Αμυντικά έχει βελτιωθεί, αλλά μερικά πράγματα ειδικά αυτά που αφορούν το επιθετικό κομμάτι δεν βελτιώνονται, απλά αποκτώνται.