Ενεργοποίησε τους «7», πριν την… ώρα της κρίσης

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Share:

Μέσα στο χρονικό πλαίσιο του Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε μία πλειάδα μεταγραφικών κινήσεων προκειμένου  να αλλάξει το κάκιστο αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας, όσο αδόκιμο κι αν είναι κάτι τέτοιο να επιχειρείται μεσούσης της σεζόν.

Όπως και οι ίδιοι οι χειρισμοί του Μανουέλ Ρόκα προδίδουν, στα πλάνα πρώτης γραμμής του Ισπανού τεχνικού έχουν ενταχθεί και υπολογίζονται (όπως, εξάλλου είχε προγραμματιστεί εξ αρχής, πριν δηλαδή πραγματοποιηθούν οι συγκεκριμένες κινήσεις) επτά συγκεκριμένοι νεομεταγραφέντες.

Οι υπόλοιποι είναι σαφές ότι ήρθαν για να διαδραματίσουν ρόλο χρήσιμου «βάθους» για το νέο (πολυπληθές και πάλι) ρόστερ της ομάδας. Με την προοπτική, βεβαίως, ότι κάποια στιγμή, κατά την εξέλιξη του πρωταθλήματος, μπορεί να φανούν χρήσιμοι, παίρνοντας κάποιες αγωνιστικές ευκαιρίες.

Οι Καχριμάν, Μουνιόθ, Βιτλής, Καθάριος, Ορφανίδης, Μπορίκο και Νιάμπουγιου αποτελούν την «επτάδα» των νεοαποκτηθέντων, η οποία είναι ιδιαιτέρα προωθημένη στον σχεδιασμό του 43χρονου κόουτς.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός, ότι ο Ίβηρας προπονητής, λίγο πριν την αναμέτρηση με την Κέρκυρα, η οποία θα κρίνει εν πολλοίς αν η ομάδα θα μπορεί να συνεχίσει με σοβαρές αξιώσεις να κυνηγά τη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έσπευσε να ενεργοποιήσει αγωνιστικά όλη αυτήν την «επτάδα». Έριξε στη μάχη της Αλικαρνασσού τον Νταμίρ Καχριμάν, τον Νίκο Καθάριο και τον Χάμες Μπορίκο, προκειμένου να αποκτήσουν παραστάσεις αγωνιστικού επιπέδου με τη νέα ομάδα τους, όπως είχε ήδη φροντίσει να κάνει με τους Εστέμπαν Μουνιόθ, Βασίλη Βιτλή, Πέτρο Ορφανίδη και Γκι Νιάμπουγιου.

Βεβαίως, από τον σχεδιασμό του, λόγω των δυσκολιών, που αντιμετωπίστηκαν στο χώρο της μεταγραφικής αγοράς, θα απουσιάσουν ένας ανασταλτικός χαφ και ένας ακόμη κλασικός φορ περιοχής.

Όμως, ουσιαστικά, έχει σχηματίσει έναν «φρέσκο» κορμό ενδεκάδας, τον οποίο προσαρμόζει στα δικά του «θέλω», ενόψει, όχι μόνο του αγώνα της Κυριακής με του Φαίακες, αλλά και της εξίσου κρίσιμης συνέχειας, του αμέσου προσεχούς χρονικού διαστήματος, καθώς μέχρι της 6 Μαρτίου ο Ηρακλής θα κληθεί να δώσει άλλους δύο «τελικούς» με πιθανούς συνδιεκδικητές της δεύτερης θέσης, όπως τον Απόλλωνα Λάρισας (εκτός) και την Παναχαϊκή (εντός).

Η λογική του Μανουέλ Ρόκα πρεσβεύει το αυτονόητο, δηαλδή τη λογική ότι «για αυτά τα παιχνίδια πήραμε αυτούς τους παίκτες», μη επιλέγοντας να παρατείνει περαιτέρω τη διαδικασία προώθησης της αγωνιστικής ετοιμότητάς τους.

Εξάλλου, αν το έκανε, ίσως να έφταναν στο 100% της ετοιμότητάς τους, όταν θα ήταν πολύ – μα πολύ – αργά…

 

Δείτε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll Up