Επιστροφή Λουτσέσκου, με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια!

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Για τη δεύτερη θητεία του στον πάγκο του ΠΑΟΚ ετοιμάζεται ο Ράζβαν Λουτσέσκου μετά την επιλογή που έκανε ο Ιβάν Σαββίδης να τον επαναφέρει στην ομάδα έναντι στο Πάμπλο Γκαρσία.

Stoiximan: Εδώ κάνεις το παιχνίδι σου! Με το MatchCombo συνδυάζεις διαφορετικές επιλογές ενός αγώνα σε ένα στοίχημα! Πάτα εδώ!

 

Μια επιλογή που από την ανακοίνωση της – από τον ίδιο, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά όσο βρίσκεται στην κεφαλή του συλλόγου – έφερε την έντονη αντίδραση των οπαδών του Δικεφάλου, οι οποίοι μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, ζητούσαν την στήριξη του Ουρουγουανού. Άλλωστε ο Γκαρσία αποτελεί τον τελευταίο σύγχρονο ηγέτη του «ασπρόμαυρου» κόσμου, με τεράστια δυναμική κεφαλαίου στην πλατειά μάζα των οπαδών.

Ωστόσο, η επιστροφή του Ρουμάνου, έγινε κάτω από άκρα ποδοσφαιρική λογική. Στη ποδοσφαιρική… ζυγαριά ανάμεσα στους δύο τεχνικούς, δεν μπαίνει καν θέμα σύγκρισης.

 

ΠΡΩΤΟΝ: Ο Λουτσέσκου αποτελεί ένα εξαιρετικό ΚΑΝΟΝΙΚΟ προπονητή με… μάστερ στη διαχείριση παικτών – αποδυτηρίων και δεδομένα αποτελέσματα της δουλειάς του. Από την άλλη ο Γκαρσία είναι στην αρχή της τεχνικής του πορείας, μην έχοντας ακόμα την εμπειρία (η θητεία του στην Κ19 του συλλόγου δεν αποτελεί τέτοια) της καθημερινότητας.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Η εικόνα που έδειξε ο ΠΑΟΚ με τους δύο ήταν εντελώς διαφορετική. Με τον Ρουμάνο ο Δικέφαλος ήταν μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος που ήξερε ακριβώς τι ζητούσε στον αγωνιστικό χώρο. Με τον Ουρουγουανό οι «ασπρόμαυροι» έδειξαν αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους και για μεγάλο χρονικό διάστημα ψάχνονταν στον αγωνιστικό χώρο.

ΤΡΙΤΟΝ: Η αγωνιστική αντίληψη είναι δεδομένα υπέρ του Λουτσέσκου. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτού αποτελεί το γεγονός ότι ο Γκαρσία χρειάστηκε περίπου ένα εξάμηνο και την παρέμβαση κάποιων μέσα από τον οργανισμό της ομαδας για να επαναφέρει  το στιλ παιχνιδιού για το οποίο ήταν «κτισμένος» ο ΠΑΟΚ.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Από την στιγμή που ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης έθεσε ως στόχο την κατάκτηση τίτλων και δη του πρωταθλήματος, ο νέος τεχνικός αποτελεί συμβόλαιο στο να δημιουργήσει μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει και θα κάνει πρωταθλητισμό. Σε αυτό βέβαια εντάσσετε και η χρησιμοποίηση των παικτών, με τον Γκαρσία να υπερτερεί σε ευκαιρίες προς νέους παίκτες.

ΠΕΜΠΤΟΝ: Οι εκρήξεις… Στην πορεία τους και οι δύο δεν δίστασαν να πουν δημοσία τα παράπονα τους για την κατάσταση που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, ο Λουτσέσκου το έκανε έχοντας μια δεδομένη ομάδα που λειτουργούσε άψογα στον αγωνιστικό χώρο. Από την άλλη ο Γκαρσία έγινε σε γενικότερο πλαίσιο έγινε επαναστάτης χωρίς… αιτία.

Η ζυγαριά λοιπόν ανάμεσα στους δύο δείχνει ξεκάθαρα προς την πλευρά του Ρουμάνου.

 

Με δεδομένα λοιπόν όλα τα προηγούμενα, ο Ιβάν Σαββίδης δεν δίστασε να πάει κόντρα στην επιθυμία της μάζας, να πάρει το ρίσκο του και να επαναφέρει στον ΠΑΟΚ τον προπονητή του πρώτου νταμπλ της ιστορίας της ομάδας. Το αν θα μπορέσει να κάνει ξανά επιτυχία είναι κάτι που θα το δείξει ο χρόνος, χωρίς κανένας να προεξοφλήσει. Ωστόσο, η δουλειά του αποτελεί εγγύηση ότι έχει υπέρ του τις πιθανότητες να τα καταφέρει.

 

ΥΣ: Προσωπικά, θα ήμουν ο τελευταίος – δεν έχω άλλωστε την ανάγκη, μην έχοντας οποιαδήποτε σχέση τόσο με την ομάδα όσο και με τον οργανισμό της ομάδας – που θα τασσόμουνα υπέρ τις οποιαδήποτε επιλογής γίνονταν για μη αγωνιστικούς – επικοινωνιακού και άλλους – λόγους.