Αυτή, ναι, είναι κρίση!

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Όσοι περιμένουν να διαβάσουν για καταστροφολογία, αναθεματισμούς, «πούλους» και συνωμοσίες, καλό θα ήταν να πάρουν στα χέρια το ποντίκι τους και να πατήσουν πάνω δεξιά στην οθόνη τους το «Χ». Ναι, τα πράγματα δεν πάνε καλά, είναι ξεκάθαρο πως ο Άρης βρίσκεται σε μία «περίεργη» φάση, αλλά πριν μπούμε στη διαδικασία να τα ισοπεδώσουμε όλα, ας ξεκαθαρίσουμε τα δεδομένα και μετά βλέπουμε.

Τι είναι ο Άρης πέρα από ένας τεράστιος σύλλογος; Είναι μια νέα ομάδα, που χαροπάλευε επί μια εξαετία και πλέον προσπαθεί να πάρει ξανά τη θέση που του ανήκει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια νέα ομάδα, με πολλούς καινούριους ποδοσφαιριστές, με μία συγκεκριμένη φιλοσοφία, που ακόμη όμως μαθαίνει. Ή πιο σωστά οφείλει να μάθει από τα λάθη της. Μέχρι στιγμής βέβαια δεν το κάνει.

Τι έχει κάνει ο Άρης μέχρι στιγμής; Παρά τις κακοτοπιές και κάποιες «κακές» ήττες εξακολουθεί να είναι μέσα στο στόχο της εξόδου στην Ευρώπη. Μπορεί πού και πού να κάνει ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω, αλλά, επίσης, δικαιούται να διεκδικήσει τον τίτλο της ομάδας που μέχρι στιγμής έχει «πληρώσει» όλα τα λάθη που έχει κάνει. Λίγη τύχη βρε αδελφέ, δίχως αυτό βέβαια να αποτελεί δικαιολογία.

Κόντρα στον Ατρόμητο, αλλά και στον Παναιτωλικό εμφάνισε σημάδια αφέλειας. Και τα «πλήρωσε» με ισάριθμες ήττες, μία που άξιζε και άλλη που, όχι, δεν την «δικαιούταν». Και μιλάω για το ματς με την ομάδα του Αγρινίου.

Είναι ξεκάθαρο βέβαιο πως είναι τόσο μεγάλο το μέγεθος του Άρη, που ο κόσμος θεωρεί κάποια πράγματα αυτονόητα, έστω κι αν αυτά, τη δεδομένη στιγμή, δεν είναι.

Και πάμε στο δια ταύτα. Πολλοί θεώρησαν πως το αρνητικό σερί επί Ερέρα και τελικά η απομάκρυνσή του ήταν μία κρίση για την ομάδα. Όχι όμως, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Αυτό που περνάει από το βράδυ του Σαββάτου ο Άρης είναι η κρίση. Διότι κι αυτή τη φορά ο κόσμος αντέδρασε, μόνο που υπήρξε και από αλλού αντίδραση. Το σκηνικό που στήθηκε στο φινάλε του ματς με τον Παναιτωλικό, με τις αντιδράσεις προς Καρυπίδη και, κυρίως, προς τον Διαμαντόπουλο και ο «διάλογο» που έγινε, αποτελούν, κατά την προσωπική άποψή μου, κρίση. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να μιλήσω για… ραγισμένα γυαλιά κι άλλα τέτοια. Πιστεύω όμως ότι πλέον ο Καρυπίδης έχει να διαχειριστεί την πιο σοβαρή κρίση από τότε που ανέλαβε τον Άρη.

Ο Διαμαντόπουλος έχει «χρεωθεί» από τον κόσμο την απομάκρυνση του Ερέρα, καθώς και επιλογές κάποιων παικτών. Δεν έχει… ρεύμα και πολλοί θεωρούν ότι θα πρέπει να απομακρυνθεί. Ο κόσμος όμως δεν αποφασίζει. Όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος ο άλλος. Και προφανώς ούτε ο Καρυπίδης, αλλά ούτε και ο Διαμαντόπουλος θέλουν να αποτύχουν. Τουναντίον.

Σε κάθε περίπτωση ο Άρης βρίσκεται σε μια δύσκολη φάση. Κι εδώ πλέον όλα θέλουν την κατάλληλη διαχείριση. Η ομάδα είναι αυτό που είναι. Δεν ξέρω αν ο Παντελίδης «πληρώνει» τα λάθη που έκανε ο Ερέρα. Αυτό είναι κάτι που υποστηρίζουν πολλοί. Είναι καθαρά θέμα διαχείρισης. Ίσως και να είναι η κατάλληλη στιγμή να βγει ο Καρυπίδης μπροστά και να μιλήσει σαν ιδιοκτήτης. Σαν χρηματοδότης, σαν αφεντικό…