Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Αυτό σας “καίει” κυρία Μαρούπα! Άρθρο του Νίκου Πετρουλάκη!

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Διαβάσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον και στόχο να μάθουμε την “αλήθεια” τα όσα ανέπτυξε η δικηγόρος κυρία Ειρήνη Μαρούπα και βγάλαμε τα συμπεράσματά μας για αυτό που την οδήγησε στο να κάνει ανάλυση της απόφασης των δικαστών της επιτροπής εφέσεων, για τους οποίους χρησιμοποιεί ιδιαίτερα υποτιμητικούς όρους και απορούμε πώς ακόμη δεν κινήθηκε κάποιος από τους δικαστές της εφέσεων νομικά, ζητώντας εξηγήσεις για τα γραφόμενα…

Η κυρία Μαρούπα όμως, ξεκάθαρα, με βάση αυτά που γράφει δείχνει τι ήταν αυτό που την “καίει” από την απόφαση αρχικά του CAS και συνέχεια της εφέσεων: Η πλήρης απαξίωση της Επιτροπής Επαγγελματικού αθλητισμού!

Αυτό “καίει’ την δικηγόρο, της οποίας ο σύζυγος είναι συνεργαζόμενος με τον Ολυμπιακό, σε επίπεδο Ακαδημίας (Νέοι Δραπετσώνας) και ιδού η φωτογραφία του κυρίου Ταουξή (με τη γραβάτα) μαζί με τον Καραπαπά, για να μην ξεχνιόμαστε:

Η απόφαση του CAS που “αποδόμησε” την ΕΕΑ ουσιαστικά εξαφανίζει τις αρμοδιότητες και την αξιοπιστία αυτής της επιτροπής, η οποία είναι 100% κρατική και αυτό που πέρασε το CAS και απορρόφησε πλήρως (όπως ήταν το σωστό να κάνει) η Εφέσεων είναι ότι “Δεν είναι κανένα πόρισμα της ΕΕΑ, δεσμευτικό”!

Άρα, από δω και πέρα ΟΣΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ πάρει ή ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ και να κάνει η ΕΕΑ, μπορούν να προσβληθούν είτε στo CAS  και οι ομάδες που προσφεύγουν να δικαιωθούν, γιατί στην ΕΕΑ όλα τα μέλη είναι διορισμένα από την εκάστοτε κυβέρνηση (στην παρούσα φάση από τον Αυγενάκη), άρα υπάρχει Κρατική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο, κάτι που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από το διεθνές αθλητικό δίκαιο δεδομένου ότι πρέπει να υπάρχει αυτονομία του αθλητικού κινήματος χωρίς πολιτική παρέμβαση.

Αυτό “καίει” την Μαρούπα και όλα τα μέλη της ΕΕΑ, τα οποία προσπαθεί να ‘προστατέψει’ ο κύριος Αυγενάκης με τροπολογία που πάει να περάσει και με την οποία κανένας πλέον να μην μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον μελών της ΕΕΑ για εισηγήσεις και αποφάσεις τους, άσχετα εάν ταλαιπωρούν όλο το αθλητικό κίνημα και είναι λανθασμένες, όπως αποδείχθηκε στην υπόθεση πολυιδιοκτησίας που κατήγγειλε ο Ολυμπιακός και δεν δικαιώθηκε στο CAS, το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο, αλλά και στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, που αποτελείται από τακτικούς δικαστές (θυμίζω ότι η κυρία Μαρούπα δεν είναι δικαστής, αλλά μια απλή δικηγόρος).

Από δω και πέρα πλέον ΚΑΜΙΑ απόφαση της ΕΕΑ δεν πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν των αρμοδίων οργάνων (Αθλητικός δικαστής και εφέσεων), γι αυτό η Μαρούπα αναφέρει ότι η Εφέσεων “κατάπιε αμάσητη” την απόφαση του CAS! Αυτό την “τρέλανε”! Ότι από δω και πέρα καμία εισήγησή τους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Και εδώ υπάρχει ένα ερώτημα προς τον κύριο Αυγενάκη και τους αρμόδιους της Κυβέρνησης: Για ποιο λόγο αυτή η επιτροπή αποφασίζει ακόμη για την αδειοδότηση των ομάδων;

Από πού κι ως πού μπορεί η επιτροπή δικηγόρων να αποφασίζει και όχι π.χ. το Υπουργείο Εμπορίου, το οποίο θα κριθεί με αναρτήσεις στη Διαύγεια για τις αποφάσεις του, ενώ η ΕΕΑ δεν κρίνεται από κανέναν;

ΥΓ: ΑΠΟΡΩ με τον επίσημο ΠΑΟΚ! Γιατί δεν έχει κάνει ακόμη μήνυση και αγωγή κατά όλων αυτών που του “έκλεψαν” τις ελπίδες κατάκτησης ενός πρωταθλήματος, το οποίο πήρε (πέρυσι) ο “καταγγέλλων” για πολυιδιοκτησία, Ολυμπιακός; Τι περιμένουν οι υπάλληλοι του Σαββίδη; Να ψηφιστεί ο Νόμος του Αυγενάκη και να μην μπορούν να κινηθούν νομικά κατά μελών της ΕΕΑ;

Απίστευτο, αλλά τραγικό!