Η ανανέωση, το “γηροκομείο”, τα συμβόλαια που τελειώνουν και οι μεταγραφές

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου – εάν πράγματι υπάρχει πλάνο και δεν είναι του ποδαριού – θα πρέπει να εντάσσονται σε έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, άρα, να έχουν και απόλυτη συσχέτιση με τα εφτά συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι.

Αυτονόητα πράγματα είναι αυτά. Η τήρησή τους είναι προαπαιτούμενο για την εύρυθμη λειτουργία κάθε ομάδας. Πολύ περισσότερο για μία μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Εφτά συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι. Ξεκινάμε από τις θεωρητικά εύκολες περιπτώσεις των Βιερίνια και Μπίσεσαβρ. Τα συμβόλαιά τους ανανεώθηκαν για έναν χρόνο το περασμένο καλοκαίρι. Ο Βιερίνια τον Ιανουάριο γίνεται 37 χρονών και ο Μπίσεσβαρ τον Μάρτιο 35, άρα, η φετινή σεζόν λογικά αποτελεί και το κύκνειο άσμα τους, τουλάχιστον σε υψηλό επίπεδο. Ο Βιερίνια πιθανόν την νέα χρονιά να συνεχίσει σε κάποιο πόστο μέσα στην ομάδα, εάν το επιλέξει ο ίδιος και η διοίκηση.

Ο Ελ Καντουρί ανανέωσε το συμβόλαιό του τον Ιούνιο του 2021 για 2+1 χρόνια. Το καλοκαίρι θα γίνει 33 χρονών. Μεγάλωσε κι αυτός. Έχει ποιότητα, αλλά και διαχρονικά προβλήματα τραυματισμών με μεγάλο συμβόλαιο. Θα ενεργοποιηθεί η οψιόν για άλλο ένα χρόνο; Δύσκολα. Όπως και να έχει η ομάδα πρέπει να δει το μέλλον της, γιατί ξεμένει από δημιουργικά χαφ.

Στην θέση του φορ πιθανότατα θα χρειασθούν δύο προσθήκες για την νέα σεζόν. Η μία ίσως γίνει τον Ιανουάριο. Ο Ολιβέιρα θα είναι 32 το καλοκαίρι και ο Μπράντον υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι 1+1. Και οι δύο προς το παρόν έχουν σχετικά απόμακρη σχέση με τα δίχτυα.

Άρα, η απόκτηση του φορ και του “10αριού” που αναζητούνται για τον Ιανουάριο αποκτά ένα μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Πάμε και στους δανεικούς Κούρτιτς και Ντάντας. Ο Κούρτιτς ήθελε να ανανεώσει το συμβόλαιό του το περασμένο καλοκαίρι και σωστά δεν του έγινε το χατίρι, γιατί τον Ιανουάριο μπαίνει κι αυτός στα 35.

Ο Ντάντας κάτι έδειξε, αλλά όχι για τέσσερα εκατ. ευρώ που προβλέπει η συνιδιοκτησία του με την Μπενφίκα, ούτε βέβαια για εφτά εκατ. που απαιτούνται το καλοκαίρι για την απόκτηση του 100% των δικαιωμάτων του.

Συμπερασματικά, λογικά κάνεις μία σούμα και λες. Δεν θα κάνω την μεσαία γραμμή “γηροκομείο”. Άρα, από τα συμβόλαια των παικτών προχωρημένης ηλικίας που τελειώνουν μπορεί να μείνει το πολύ ο ένας, ή και κανένας και προχωράω σε ριζική ανανέωση, θέτοντας τα στάνταρ και την φιλοσοφία της ομάδας που θέλεις να δημιουργήσεις από τώρα.