Η απλή εξήγηση και οι αθλιότητες αυτών που… ξέρουν

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Η απλή εξήγηση και οι αθλιότητες αυτών που... ξέρουν

Μερικές φορές η ανάλυση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα ίσως και να είναι πολύ πιο απλή απ’ ότι φαντάζεται κανείς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αγώνας στο Φάληρο. Ήταν από τις περιπτώσεις που λες ότι αν δε σου πάει ένα παιχνίδι θα στο… δείξει. Κι ο Άρης το κατάλαβε πολύ καλά αυτό στο «Καραϊσκάκη».

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη δεν ήταν κακή. Μπορεί και να μην άξιζε να χάσει. Ωστόσο στο ποδόσφαιρο κερδίζει αυτός που στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Άρης «κλώτσησε» τις ευκαιρίες που το δόθηκαν, ο Ολυμπιακός τις εκμεταλλεύτηκε σχεδόν όλες κι έτσι φτάσαμε στο τελικό 4-1. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα τρία από τα τέσσερα γκολ των γηπεδούχων, υπήρξε κόντρα… Αγωνιστικές αναλύσεις για τακτικές και επίλογες, μπορούν να γίνονται με τις ώρες. Το θέμα είναι αυτά που δεν πήγαν κάλα να τα αντιλήφθηκαν αυτοί που έπρεπε και να βρουν τρόπους να τα διορθώσουν.

Πάμε σε κάτι άλλο τώρα…

Οι αθλιότητες και οι γελοιότητες όλων εκείνων που «ξαφνικά ανακάλυψαν» ότι η δυναμική του Άρη, μέρα με τη μέρα, επανέρχεται στα… φυσιολογικά της επίπεδα, δεν έχουν προηγούμενο. Είχαν ήδη φροντίσει να καλλιεργήσουν κλίμα. Σε νίκη του Ολυμπιακού, όπως κι έγινε, ο Άρης θα είχε «στηθεί» για να χάσει. Σε νίκη των κιτρινόμαυρων ή ισοπαλία, οι ερυθρόλευκοι θα το είχαν δώσει για να τους βοηθήσουν να βγουν Ευρώπη. Σε κάθε περίπτωση, έπρεπε να μπει ο Άρης σε μια διαδικασία εσωστρέφειας.

Προφανώς εκείνοι που τα… έβγαζαν αυτά προς τα έξω έχουν ιδία άποψη για το πώς γίνονται αυτά. Μάλλον κάτι θα ξέρουν. Πάντως, παιχνίδια με «φιλικές» διαθέσεις σε άλλα γήπεδα έγιναν κι όχι στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Scroll Up