Κάτι από τον κανονικό Άρη

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Αυτή τη φορά ο Χερμάν Μπούργος πήγε με την… πεπατημένη και απέφυγε επιλογές προηγούμενων αγώνων.

Παρέταξε την ομάδα του με το 4-2-3-1, που γνωρίζει πολύ καλά να παίζει, παρουσίασε ένα σύνολο κοντρολαρισμένο, που ήξερε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο και το πήρε και μάλιστα απολύτως δίκαια. Ως κι εύκολα θα λέγαμε, μιας και οι Κιτρινόμαυροι είχαν δύο κλασικές ευκαιρίες (Μαντσίνι, Καμαρά) για να τελειώσουν το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο ελάχιστα κινδύνεψαν.

Το αν θα πρέπει ή όχι ο Άρης να αλλάξει σχηματισμό, να έχει εναλλακτικές ή να παίζει με διαφορετικό τρόπο είναι μία κουβέντα που θα πρέπει να γίνει το καλοκαίρι και όχι τώρα. Αποδεικνύεται εκ των αποτελεσμάτων πλέον.

Επιπλέον, επειδή τα ντέρμπι είναι παιχνίδια που τα παίρνουν και οι παίκτες, θεωρώ πως κάτι τέτοιο έγινε και χθες. Μια απολύτως πειθαρχημένη ομάδα, με αυταπάρνηση ποδοσφαιριστών που είναι επιβαρυμένοι με πολλά συνεχόμενα αγωνιστικά λεπτά, υπερέβαλλαν εαυτούς για να πάρουν τη νίκη μέσα στην έδρα του αντιπάλου.

Επί της ουσίας βέβαια, οι Κιτρινόμαυροι δεν έχουν πετύχει τον στόχο τους. Το ματς με την ΑΕΚ παραμένει τελικός και μάλλον εκεί θα κριθούν όλα. Νίκη, στέλνει τον Άρη στην Ευρώπη. Ισοπαλία τον διατηρεί φαβορί στην ισοβαθμία. Δε νομίζω όμως ότι μπορεί κάποιος να μιλάει για άλλο αποτέλεσμα.

ΥΓ: Ο Κλάτενμπεργκ οφείλει να ορίσει ξένο elite κατηγορίας διαιτητή όπως χθες τον Μπριχ. Κάθε άλλη επιλογή θα είναι πρόκληση.