Ιδού η Ρόδος, ιδού και το… ντέρμπι! Ελάτε στην Τούμπα κύριε Πρωθυπουργέ!

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Όταν ο Κώστας Καρυωτάκης το 1927 έγραφε τις δύο πρώτες στροφές του «Ποια θέληση Θεού μας κυβερνάει» το οποίο δημοσιεύτηκε στη συλλογή «Ἐλεγεῖα καὶ Σάτιρες», δεν θα μπορούσε να ξέρει ότι στις ημέρες μας οι στίχοι του θα ήταν κάτι περισσότερο από επίκαιροι για την ποδοσφαιρική ζωή της χώρας.

 

Ποιά θέληση θεού μας κυβερνάει,

ποια μοίρα τραγική κρατάει το νήμα

των άδειων ημερών που τώρα ζούμε

σαν από μία κακή, παλιά συνήθεια;

 

Πριν φτάσουμε στη μέση αυτού του δρόμου,

εχάσαμεν τη χρυσή πανοπλία,

και μόνο το μεγάλο ερώτημά μας

ολοένα πιο σφιχτά μας περιβάλλει.

 

Χωρίς πίστη κι αγάπη, χωρίς έρμα,

εγίναμε το λάφυρο του ανέμου

που αναστρέφει το πέλαγος. Θα βρούμε

τουλάχιστον το βυθό της αβύσσου;

 

Ότι έχει γίνει το τελευταίο διάστημα σε κορυφαίο επίπεδο φέρουν άμεσα και την υπογραφή της πολιτικής ηγεσίας. Τόσο πριν όσο και μετά την γνωμοδότηση της ΕΕΑ για την περιβόητη πλέον υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης, στην οποία έχει άμεση εμπλοκή και ο Ολυμπιακός. Από ημέρα της δημοσιοποίησης της γνωμοδότησης μέχρι και σήμερα έχουν γίνει πολλά.

 

Ανάμεσα σε αυτά και οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Νομοθετικές ρυθμίσεις, ομιλίες στη Βουλή, «πύρινοι» λόγοι και επαφές με UEFA και FIFA. Όλα αυτά αν μη τι άλλο δείχνουν έναν άνθρωπο που ενδιαφέρεται, ακόμα και αν αυτό γίνεται βάση κάποιου «ερυθρόλευκου» σχεδίου όπως υποστηρίζει η πλευρά του Δικεφάλου.

 

Και να τώρα που βρισκόμαστε μπροστά στο ντέρμπι που εν πολύς θα κρίνει τουλάχιστον την κορυφή της κανονικής περιόδου, σε ένα ιδιαιτέρως όξινο και ναρκοθετημένο περιβάλλον. Χαρακτηριστικό μάλιστα του κλήματος είναι οι δηλώσεις που έκανε προ ημερών ο Πρωθυπουργός ότι σε περίπτωση επεισοδίων στο ντέρμπι θα υπάρξει διακοπή του πρωταθλήματος. Φαντάζομαι κάτι τέτοιο όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές είναι κάτι που απεύχονται σαν το διάολο το λιβάνι. Τόσο οι δύο ομάδες όσο και η Κυβέρνηση, λογικά μιλώντας δεν θέλουν να χρεωθούν πιθανή διακοπή του πρωταθλήματος και ενδεχόμενη τιμωρία από τις διεθνής ομοσπονδίες.

 

Έτσι από την στιγμή που η Κυβέρνηση έχει επιλέξει να ασχοληθεί με όσα γίνονται στο πρωτάθλημα, οφείλει να είναι παρών στο ντέρμπι της Τούμπας. Και επειδή μιλάμε για «μάχη» κορυφής, το καλύτερο θα ήταν αυτός που θα δει από κοντά τον αγώνα να είναι ο αρχηγός της Κυβέρνησης, ώστε να βγάλει από πρώτο χέρι τα δικά του συμπεράσματα.