Οι προπονητές ότι έχουν να πουν το κάνουν στο γήπεδο

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Τους… ασκούς του Αιόλου άνοιξε την Κυριακή με τις δηλώσεις που έκανε ο Πάμπλο Γκαρσία.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός του ΠΑΟΚ μετά το τέλος της αναμέτρησης απέναντι στη Λαμία έθεσε το θέμα των… φιλικών που δίνουν κάποιες ομάδες, σε αντίθεση με τη δική του ομάδα που κάθε εβδομάδα παίζει… τελικούς.

Ωστόσο, πέρα από τη δεδομένη σοβαρότητα που υπάρχουν στα λόγια του και στη σημαντικότητα των καταγγελιών – ως τέτοιες θα πρέπει να αντιμετωπισθούν από όλους – που έκανε, ο Πάμπλο Γκαρσία θα πρέπει να μην πέσει στην παγίδα που εγκυμονείτε. Παρά το νεαρό της προπονητικής του ηλικίας. ο «καπετάνιος» του Δικεφάλου λόγω θέσης καλείται να είναι αυτός που θα πρέπει να φέρει την ισορροπία. Αυτός που θα πρέπει την κρίσιμη στιγμή να διατηρήσει την ηρεμία όλων τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Ως ο πρώτος στο αγωνιστικό οικοδόμημα της ομάδας, ο Γκαρσία επιβάλλεται να μιλάει μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο με τη δουλειά και το έργο του. Αποκλειστικά και μόνο μέσα από την εξέλιξη που παρουσιάζει το σύνολο των ποδοσφαιριστών του. Και επειδή ο ΠΑΟΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει αρκετά προβλήματα, το μοναδικό ζητούμενο για εκείνον είναι οι λύσεις, οι και εμφανίσεις και οι νίκες.

Οπότε, έργα και όχι λόγια… Το έκανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου όταν είχε στα χέρια του μια ομάδα δεμένη και έτοιμη να φτάσει στην κορυφή και να κατακτήσει τίτλους. Σε διαφορετική περίπτωση, θα φτάσει σε ανεπιθύμητα δεδομένα, όπως έκαναν στο παρελθόν αρκετοί προπονητές όλων των ομάδων.

ΥΣ: Τα περί φιλικών αγώνων όταν λέγονται καλό είναι να μπορούν να στηριχθούν με σοβαρά επιχειρήματα. Ακόμα και όταν βασίζονται σε ενδείξεις. Ακόμα και όταν αυτές φυσικά δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες. Διαφορετικά κινούνται στο ίδιο επίπεδο φαιδρότητας με τους ισχυρισμούς άλλων για τερματοφύλακες, αμυντικούς, διαιτητές, VAR και οφσάιντ.