Παιδιά… λίγο να οργανωθούμε, μας βλέπουν!

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Βαρέλι δίχως πάτο θυμίζει για ακόμα μια φορά τα τελευταία χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο, με πρωταγωνιστές και πάλι τους συνήθης – εκ Πειραιά – υπόπτους.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης με βάση το ρεπορτάζ, κατέθεσε πρόταση εξαγοράς του συνδρομητικού καναλιού, επαναφέροντας τη συζήτηση για το περιβόητο ασυμβίβαστο ανάμεσα σε παράγοντες ομάδων και θέσεις κλειδιά που επηρεάζουν όλο το πρωτάθλημα. Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι η εν λόγω κίνηση του «ισχυρού άνδρα» της ΠΑΕ Ολυμπιακός αποσκοπεί στον  έμμεσο έλεγχο αρκετών εκ των ομάδων που βρίσκονται στη συγκεκριμένη τηλεοπτική στέγη.

Και εδώ έρχεται η στιγμή της περισυλλογής και της αυτοκριτικής που θα πρέπει να κάνουν άπαντες και περισσότεροι από όλους οι άνθρωποι της λίγκας και της ΕΠΟ. Να αναρωτηθούμε πως είναι δυνατό ένας ιδιοκτήτης ομάδας που μετέχει στην πρώτη κατηγορία να έχει τη δυνατότητα – όχι να αγοράσει, απλά και μόνο να σκεφτεί – να διεκδικεί τον έλεγχο καναλιού που μεταδίδει αγώνες της ίδιας κατηγορίας.

Πως είναι δυνατό τόσο η ΕΠΟ όσο και η ελληνική πολιτεία – στο μέτρο που τις επιτρέπεται – να συναινούν σε κάτι τέτοιο, μην βάζοντας εξ αρχής συγκεκριμένους κανόνες. Μην θέτοντας από την αρχή συγκεκριμένο πλαίσιο τόσο στο κανάλι, όσο και στους ίδιους τους μεγαλομετόχους των ομάδων.

Μιλάμε για κανονικό μπάχαλο…

ΥΣ: Αυτό ακριβώς βέβαια θα έπρεπε να είχε συμβεί σε όλα τα θέματα που αφορούν κομμάτια του ποδοσφαιρικού μας προϊόντος  στα οποία διακυβεύονται υψηλά χρηματικά κεφάλαια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού, η περσινή χορηγία του Ιβάν Σαββίδη – μέσω εταιρίας που ελέγχει – στη Super League.