Το διαφορετικό τώρα, η κοινή αφετηρία για το αύριο και η ποδοσφαιρική λογική  

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Σε εντελώς διαφορετικά μονοπάτια βρίσκονται ενόψει της συνέχειας της φετινής σεζόν, ΠΑΟΚ και Άρης μετά το χθεσινό ντέρμπι του «Κλεάνθης Βικελίδης». Ωστόσο, μετά το τέλος αυτήν οι δύο ομάδες θα πρέπει να κινηθούν κάτω από τον ίδιο παρονομαστή με βάση τις δικές τους ιδιαιτερότητες.

 

Ξεκινώντας από το «στρατόπεδο» του νικητή, ο Δικέφαλος καλείται να μην πετάξει στα σκουπίδια τη διαφορά που έχει αποκτήσει και να διαβεί μέχρι τέλους το μονοπάτι για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Από την πλευρά του ο Άρης, μην έχοντας πλέον κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον θα πρέπει να αντισταθεί στις επιπτώσεις του τρόπου του αποκλεισμού από τη συνέχεια του Κυπέλλου και να βρει τις λύσεις για τους τριγμούς που δεδομένα θα δημιουργηθούν από τις αποχωρήσεις παικτών.

 

Ωστόσο, με τη λήξη της σεζόν στο τέλος του Ιουλίου, ΠΑΟΚ και Άρη μπαίνουν στο «τρένο» της επόμενης σεζόν από την ίδια αφετηρία και το ίδιο… βαγόνι. Με τις ιδιαιτερότητες που έχουν, ο παρονομαστής είναι παρόμοιος και έχει να κάνει με την ποδοσφαιρική λογική.

 

Ανεξαρτήτως από την εξέλιξη που θα έχει το θέμα της παραμονής ή της αποχώρησης του Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μπει στη λογική του αθλητικού διευθυντή που θα είναι πάνω από όλους και θα αποφασίζει για όλα. Ο Όλαφ Ρέμπε θα πρέπει να γίνει αυτός που θα είναι το νούμερο ένα στην ιεραρχία της ομάδας. Ούτε μεταγραφές από άλλους, ούτε παρεμβάσεις, ούτε «καπελώματα» από οποιονδήποτε.

 

Έχοντας εντελώς διαφορετική δομή, ο Άρης θα πρέπει πάση θυσία να κρατήσει «ζωντανή» τον τρόπο λειτουργίας και τη δεδομένη συνεργασία της τριανδρίας των Καρυπίδη-Χαριστέα-Ένινγκ. Ο Γερμανός τεχνικός μαζί με τον Άγγελο Χαριστέα να δημιουργήσουν την ομάδα των επόμενων χρόνων, μετά το τέλος… εποχής με τη φυγή αρκετών παικτών.