Ο κόσμος, που διαλύει τους μύθους

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η σπέκουλα γύρω από τον κόσμο του Ηρακλή και τη δυναμική της ενεργοποίησής του παίρνει και δίνει, ιδίως από τη στιγμή κατά την οποία η «ναυαρχίδα» του «κυανόλευκου» Συλλόγου, το ποδοσφαιρικό Τμήμα, βρίσκεται στον απόλυτο βυθό της τεράστιας ιστορικής διαδρομής του.

Η… «μυθολογία», που αναπτύσσεται γύρω από αυτό το θέμα, μπορεί να απασχολεί την «περιρρέουσα ατμόσφαιρα», ουδόλως όμως την πραγματικότητα της κοινωνίας του Ημίθεου.

Γιατί αυτή η κοινωνία γνώριζε και γνωρίζει την ίδια τη δυναμική της υπόστασής της και τη μεγάλη αλήθεια, η οποία ξεσκεπάζει τον μύθο.

Και αυτή η αλήθεια αποκαλύφθηκε με τον πλέον περίτρανο και εμφατικό τρόπο το απόγευμα του Σαββάτου στο Ιβανώφειο, που ξεχείλιζε από όγκο, πάθος και παλμό οπαδικής δυναμικής ενός λαού, ο οποίος το μόνο που επιζητεί είναι αφορμές για να εκτονωθεί.

Αφορμές, για να συγκεντρωθεί και να αποδείξει τη μαζικότητά του και να ξεσπάσει, προσφέροντας στον Ηρακλή το μέγιστο της υποστήριξης, ωθώντας τον προς την επιτυχία. Την κάθε ομάδα του Συλλόγου, το κάθε Τμήμα του…

Τώρα, εκείνο, το οποίο δίνει αφορμή και προϋποθέσεις σε αυτόν τον κόσμο, είναι το μπάσκετ και για αυτό συγκεντρώνει όλη τη στήριξη αυτού του γίγαντα, που ψάχνει λόγους και αιτίες για να ξεσηκωθεί.

Και το Σάββατο, έδωσε μια υπέρλαμπρη και θριαμβευτική παράσταση ξεσηκωμού, διαλύοντας τους μύθους και τους… μυθοπλάστες…

Scroll Up