Ο ρεαλιστικός στόχος και η απόλυτη προσγείωση

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Οι δύο ήττες από τον Πανιώνιο και τον Ιωνικό στάθηκαν ικανές να δείξουν στον Ηρακλή το πραγματικό και σκληρό πρόσωπο της Basket League.

Μιας κατηγορίας, στην οποία – λόγω της παρουσίας πολλών ξένων παικτών σε κάθε ομάδα – είναι ανοικτό το ενδεχόμενο του να γνωρίσεις αδόκητη ήττα από κάθε αντίπαλο, όσο κι αν θεωρητικά τον είχες «του χεριού σου».

Αυτό, βεβαίως, δεν ισχύει για την περίπτωση της ήττας στο «Σοφία Μπεφόν», αλλά καταγράφει απολύτως το τι συνέβη στον αγώνα, που προηγήθηκε, αυτόν με τους «κυανέρυθρους» στο Ιβανώφειο.

Το «κυανόλευκο» μπάσκετ, λοιπόν, προσγειώθηκε στον πραγματικό και άκρως ρεαλιστικό στόχο της διατήρησης της θέσης του στη μεγάλη κατηγορία του χώρου, ακριβώς όπως αυτός είχε εξ αρχής τεθεί από τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία.

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους ιθύνοντες της ομάδας για υπερφίαλες στοχεύσεις, καθώς πριν καν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος διεκήρυσσαν ότι ο στόχος της ομάδας για φέτος είναι να πατήσει γερά στην κατηγορία, εξασφαλίζοντας όσο το δυνατόν νωρίτερα την παραμονή της.

Ασχέτως αν ο ενθουσιασμός του κόσμου δημιούργησε ένα περιβάλλον μεγαλύτερων προοπτικών, ο Ηρακλής είναι απολύτως προσγειωμένος και κινείται ακριβώς για αυτόν τον σκοπό: το να αποφύγει από εδώ και πέρα άλλες κακοτοπιές – όπως αυτήν του αγώνα με τους Νεοσμυρνιώτες – και να πάρει τις νίκες, που μπορεί – βάσει της δυναμικής του – να εξασφαλίσει, διασφαλίζοντας, παράλληλα, και τη θέση του στη Basket League.