Οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, οι εκκαθαρίσεις και του Μαρτίνς που ολοκληρώνεται

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ την τελευταία τριετία εφαρμόζει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, χωρίς καμία παρέκκλιση, με απόφαση της ιδιοκτησίας. Έτσι και για τον Ιανουάριο ο μεταγραφικός σχεδιασμός προβλέπει να φύγουν – πρώτα – παίκτες για να απελευθερωθούν θέσεις στο ρόστερ ή να πουληθεί κάποιος για εξoικονόμιση χρημάτων. Οι ακριβές μεταγραφές ανήκουν στο παρελθόν.

Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια ως γνωστό προσανατολίζεται σε βατές περιπτώσεις ψάχνοντας να βρει την ευκαιρία στην μεταγραφική αγορά. Σ’ αυτό το πλαίσιο κινείται αυστηρά και ο Σοζέ Μπότο, που έχει υποδείξει τον συμπατριώτη του Φάμπιο Μαρτίνς ως την κατάλληλη περίπτωση για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής τον Ιανουάριο.

Όπως όλα δείχνουν αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό. Το παζάρι γίνεται για τον χρόνο του συμβολαίου και για το οικονομικό μέρος. Ο Μαρτίνς επιμένει σε συμβόλαιο 2,5 ετών κλειστό και σε αποδοχές που προσεγγίζουν το ένα εκατ. ευρώ ετησίως, στον ΠΑΟΚ επιδιώκουν “ψαλίδισμα” και στον χρόνο συμβολαίου και στις αποδοχές, αλλά η χρυσή τομή πιθανότατα θα βρεθεί σύντομα για να τελειώσει η μεταγραφή. Παίκτη εγνωσμένης αξίας ενεργό και ελεύθερο όπως είναι ο 29χρονος Πορτογάλος πολύ δύσκολα θα βρεις στην αγορά, κι αυτό το γνωρίζουν στον δικέφαλο.

Οι εναλλακτικές που έχει ο Μαρτίνς από την Τουρκία κινούνται περίπου στα ίδια δεδομένα με όσα προσφέρει ο ΠΑΟΚ, όμως, ο Πορτογάλος φαίνεται πως προτιμά την Τούμπα έχοντας και το πλεονέκτημα της παρουσίας του συμπατριώτη του τεχνικού διευθυντή στον δικέφαλο.

Στον τομέα των εκκαθαρίσεων δύσκολα θα βρεθεί ομάδα, για παράδειγμα, να δώσει 600.000 ευρώ στον Μουργκ ή άλλα τόσα τον χρόνο στον Κουαλιάτα. Συνεπώς δεν υπάρχουν και πολλές προσδοκίες σ’ αυτό το πεδίο για απεγκλωβισμό του ΠΑΟΚ από ανενεργά συμβόλαια που κάθονται και δεν προσφέρουν τίποτα. Λαμβάνοντας ως δεδομένα τα παραπάνω γι’ αυτό τον λόγο και ο Λουτσέσκου θα χρησιμοποιήσει όλο το ρόστερ στα φιλικά της Κύπρου μήπως και μπορέσει να αξιοποιήσει στην συνέχεια κάποιον από τους “παροπλισμένους”, κάτι που είναι σαφώς προτιμότερο από το να κάθονται παίκτες και να πληρώνονται…