Οι λεπτομέρειες και δυο λόγια για τη διαιτησία

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι των λεπτομερειών. Όπως «λεπτομέρεια» σε ένα ματς είναι και η υπόδειξη ενός πέναλτι. Θεωρώ πως αν δεν υπήρχε αυτή η φάση, το ματς θα έληγε χωρίς γκολ. Η ιστορία όμως έγραψε ΠΑΟΚ-Άρης 2-0.

Από εκεί και πέρα, τι είδαμε από τον Άρη. Ο Μάντζιος το πήρε απόφαση κι έκανε αυτό που δοκιμάζει στις προπονήσεις από την διακοπή του Πάσχα κι έπειτα. Την μόδα της εποχής, δηλαδή έναν σχηματισμό 3-4-3. Εξυπηρετήθηκε καλά από την ομάδα; Για πρώτη φορά σε αρκετά καλό βαθμό, έστω κι αν το αποτέλεσμα δεν ήταν τελικά το επιθυμητό.

Ήταν η… στιγμή της πρώτης φοράς; Σηκώνει συζήτηση, αν και κατά την προσωπική άποψή μου καλά έκανε. Έχω την εντύπωση πάντως, πως αν άρχιζε τώρα ξανά το ματς, μάλλον θα ήταν διαφορετικές οι επιλογές κάποιων προσώπων.

Όπως και να έχει, ο Άρης κατέβηκε στο παιχνίδι, και με αυτόν τον διαφορετικό σχηματισμό, με στόχο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Με λίγα λόγια μπήκε στο ματς για να μη χάσει. Θέλησε να πληρώσει τον αντίπαλο με το ίδιο ακριβώς νόμισμα, όπως εκείνος στο Χαριλάου. Εξ ου και η κατοχή της μπάλας, αλλά και η έλλειψη παραγωγικότητας στην επίθεση. Είπαμε όμως, τώρα θα κάναμε μια άλλη συζήτηση χωρίς το πέναλτι που έκρινε το ματς.

Άξιζε ο Άρης να πάρει κάτι από την αναμέτρηση της Τούμπας; Θεωρώ πως τουλάχιστον την ισοπαλία. Έχασε από μία ομάδα που είχε υπέρ της όλες τις λεπτομέρειες και κυρίως τη φάση που έκρινε το ματς.

Δικαιούται να διαμαρτύρεται για την διαιτησία του Κουλμπάκοφ και των συν αυτώ;

1) Μόλις στο 1ο λεπτό ο Λευκορώσος χαρίζει την κίτρινη κάρτα στον Μιχαηλίδη για βίαιο μαρκάρισμα στον Ματέο. Λεπτομέρεια; Στο 13’ ο ίδιος αμυντικός του ΠΑΟΚ βλέπει κάρτα…

2) Στο 2ο λεπτό ο Σβαμπ σπρώχνει τον Ροζ μέσα στην περιοχή. Διέλαθε της προσοχής τους μάλλον…

3) Στο 40’ ο Κουλμπάκοφ σταματάει πολλά υποσχόμενη επιθετική προσπάθεια με ανύπαρκτο φάουλ του Σίλβα στον Ουάρντα,

4) Στο 2-0, εσείς βγείτε και πείτε ότι δεν υπάρχει φάουλ στον Μπρούνο Γκάμα…

Και για να μην δημιουργείται κλίμα, δεν υπάρχει κανένα πέναλτι στον Ουάρντα. Άλλωστε φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο ότι ο Αιγύπτιος λέει στον Κουλμπάκοφ να μην του βγάλει κάρτα για θέατρο, γιατί πηδώντας έχασε την ισορροπία του.

Δεν υπάρχει καμία κόκκινη κάρτα στον Μπρούνο Γκάμα για τη φάση με τον Βιεϊρίνια. Δεν έχει καμία πρόθεση να χτυπήσει τον αντίπαλο. Αν όμως είναι κόκκινη, τότε προφανώς το ίδιο ισχύει και για τη φάση του 52’ με την καρατιά του Σβαμπ στα γεννητικά όργανα του Ματίγια.

Τέλος για τη φάση του πέναλτι που δίνει ο Κουλμπάκοφ, που το βλέπει κιόλας στο VAR; Εσείς (ξανά) βγείτε και πείτε πως ο Κρμέντσικ, δεν πέφτει πριν καν σκεφτεί να βάλει το πόδι του ο Σάσα.