Ούτως ή άλλως, χαμηλά τη μπάλα

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Ούτως ή άλλως, χαμηλά τη μπάλα

Είναι λάθος να προχωρήσει κανείς σε αναλόγου υφής κρίσεις, εξάγοντας συμπεράσματα από τις εκτός Ιβανωφείου εμφανίσεις της ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή, ασχέτως αν – όντως – είναι τέτοιες, που σε κάνουν να «μαζεύεσαι» και να αφήνεις το μεγάλο καλάθι, αν και εφόσον φρόντισες να προμηθευτείς ένα τέτοιο.

Η συγκεκριμένη νουθεσία ήταν εξ αρχής η μόνιμη επωδός όσων γνωρίζουν το αντικείμενο και την απηύθυναν από την ώρα, που η ομάδα άρχιζε να συγκροτείται ενόψει της συμμετοχής της στη Basket League, μετά από οκτώ χρόνια απουσίας από τα μεγάλα σαλόνια του αθλήματος.

«Χαμηλά τη μπάλα», έλεγαν. Και φυσικά δεν είχαν άδικο. Όπως και δεν έχουν άδικο οι ίδιοι οι ιθύνοντες της ομάδας, οι οποίοι έχουν κουραστεί να δηλώνουν ότι βασικός στόχος για φέτος είναι να πατήσει γερά στην κατηγορία η ομάδα και να εξασφαλίσει τις νίκες, που θα της επιτρέψουν την παραμονή της σε αυτήν.

Ακόμη και ο υπερενθουσιώδης στη δημόσια έκφρασή του, πρόεδρος της ΚΑΕ, αναλόγου επιπέδου τοποθετήσεις πραγματοποιεί, κάθε φορά, που καλείται να προχωρήσει σε σχετικό σχόλιο…

Δεν χρειάζονταν καν οι κακές εκτός έδρας παρουσίες του «κυανόλευκου» συγκροτήματος για να εμφιλοχωρήσει κανείς στη λογική αυτού του κελεύσματος.

Πρόκειται για μια ομάδα, η οποία μόλις συγκροτήθηκε, με τη χρήση ενός μπάτζετ καλού και ικανοποιητικού για τα δεδομένα της κατηγορίας, αλλά όχι τέτοιου, ώστε να καλύπτει όλα τα κενά και τις αδυναμίες.

Ανεξαρτήτως συνέχειας αποτελεσμάτων, λοιπόν και με τον ενθουσιασμό του κόσμου να είναι όχι μόνο ευπρόσδεκτος, αλλά και πολύτιμος, «χαμηλά τη μπάλα»…

 

Scroll Up