Η αντίδραση που «έπρεπε» να βγει και η συνέχεια

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει μια πολύ σπουδαία νίκη στην Κοπεγχάγη λίγα 24ωρα μετά την γκέλα ολκής με τον Βόλο στην Τούμπα, αλλά ίσως πιο σημαντικό και από την νίκη είναι η αντίδραση ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό στον αγωνιστικό χώρο του «Πάρκεν».

Σίγουρα η ομάδα του Λουτσέσκου ευνοήθηκε από την γρήγορη αποβολή του Γκράμπαρα και θα μπορούσε να «καθαρίσει» την νίκη ακόμα και από το πρώτο μέρος με ένα τρίτο γκολ, ωστόσο φάνηκε ξεκάθαρα ότι τουλάχιστον για 70-75 λεπτά έκανε ότι δεν… έκανε με τον Βόλο. Ειδικά μετά το 0-1 (και το 0-2) ήλεγξε τον ρυθμό, δεν πήγε σε βιαστικές ενέργειες και δημιούργησε με υπομονή τις προϋποθέσεις για να φτάσει σε παραπάνω γκολ.

Μετά από την εξέλιξη με τον Βόλο και το 4-1 που έγινε χωρίς… φάση 4-4, ο Δικέφαλος ήταν καταδικασμένος να βγει με την φλέβα τεντωμένη στον λαιμό. Πέραν του στόχου της κατάκτησης της πρώτης θέσης στον όμιλο, υπάρχει και η τσαντίλα στα αποδυτήρια για την «αυτοκτονία» αλλά και το ντέρμπι της Κυριακής που είναι μια εντελώς διαφορετική… ιστορία.

Ασφαλώς ο ΠΑΟΚ δεν είναι το φαβορί για την πρώτη θέση στον όμιλο ακόμα, αλλά θα γίνει φαβορί αν επαναλάβει το ίδιο στο επόμενο παιχνίδι με την Κοπεγχάγη στην Τούμπα στις αρχές Νοέμβρη. Απλά έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί για την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας στο Κόνφερενς Λιγκ.

Η στροφή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχει γίνει ήδη αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα του Λάμπρεχτς και όπως έγραφα μετά το κάζο με τον Βόλο ότι η ομάδα θα βγάλει αντίδραση, είμαι σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι αυτός που πρέπει στο «Καραϊσκάκης». Κανένα πρωτάθλημα και καμία σεζόν δεν τελειώνει μέσα Οκτωβρίου και στον Δικέφαλο γνωρίζουν ότι έχουν μια σημαντική ευκαιρία…